«Grønne skip og grønn skipsfart i en grønn fremtid?»

«Grønne skip og grønn skipsfart i en grønn fremtid?»

«Grønne skip og grønn skipsfart i en grønn fremtid?» 150 150 Maritime Bergen
Grønn skipsfart i fremtiden

Foto: Eidesvik

Under miljøkonferansen arrangert av Forum for miljøvennlig skipsfart og Norsk Industris Transport og logistikk-konferanse ble akkurat det drøftet.

Det er ingen hemmelighet at skipsfarten spiller en nøkkelrolle når det gjelder miljøspørsmål, innledet statssekretær Lars Andreas Lunde i Klima- og miljødepartementet under konferansen «Grønne skip og grønn skipsfart i en grønn fremtid?» med den 21. oktober.

Konferansen er organisert av Forum for miljøvennlig skipsfart sammen med Norsk Industris Transport og logistikk-konferanse.

Det er snart et tiår siden Forum for miljøvennlig skipsfart ble opprettet, og forumet har gjennom sine årlige konferanser satt søkelys på en rekke ulike miljøspørsmål.

Videre fortalte Lunde at. – Vi må jobbe for å oppnå mye bedre energieffektivitet enn i dag, og næringslivet må være den viktigste drivkraften i dette.

I følge regjeringens nye maritime strategi vil det bli lagt til rette for en satsing på godstransport på sjø. Og siden skipsfart er i utgangspunktet en miljøvennlig transportform, og det har lenge vært politisk enighet at det er ønskelig mer godstransport på sjø er det positivt med dette fokuset.

 

– Regjeringen mener at mer miljøvennlig drivstoff er nøkkelen til grønn skipsfart, og vår næringspolitikk skal gi skipsfartsnæringen den omstillingskraften som trenges, forteller Lunde videre. – Det må bli dyrere å forurense og billigere å drive miljøvennlig.

 

Skrevet av Henriette Munthe-Kaas

 

Kilde: Sjøfartsdirektoratet

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler