Historisk båtdåp i verdensklasse

Historisk båtdåp i verdensklasse

Historisk båtdåp i verdensklasse Maritime Bergen
TRE KAST: På tredje forsøk fekk gudmor Monica Mæland sving på sjampanjeflaska slik at ho knuste mot el-ferja «Ampère». Foto: Ove A. Olderkjær

Bilde tatt under dåpen. Foto: Ove A. Olderkjær

For 3 år siden inviterte Maritimt Forum bransje og politikere for å diskutere hvor Norges første batteriferje kunne realiseres.

Torsdag 23. oktober døpes Fjellstrands nullutslippsferge av Monica Mæland. Batterifergen «Ampere» skal gå i rute for Norled mellom Lavik – Oppedal i Sogn og Fjordane.

– Jeg gleder meg. Batterifergen «Ampere» blir lovprist allerede før den er satt i drift, sier gudmor og næringsminister Monica Mæland (H) til Skipsrevyen.

Næringsminister Monica Mæland sier at Nærings- og Fiskeridepartementet kan bidra til ei utvikling med flere nullutsleppsferger gjennom vilkår knytt til statlege innkjøp.

Batterifergen ble kåret til årets Skipsrevyens Ship of the Year 2014 under den maritime industrimessen SMM i Hamburg i september.

Marius Holm i miljøorganisasjonen Zero, som har arbeidd lenge for flere nullutslippsferger. Forteller til BT at -Norge har verdens beste el-bilmarked. Nå kan vi få samme posisjon maritimt. Det beste vi kan gjøre for klimaet, er å lage et marked for nullutslippsløsninger, beskriver Holm videre.

Maritimt Forum Bergensregionen gratulerer rederi og verft med levering av nybygget.

 

Kilde: Skipsrevyen
            Bergens Tidende

Skrevet av Line Andersen og Henriette Munthe-Kaas

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler