Grundig om landstrøm

Grundig om landstrøm

Grundig om landstrøm Maritime Bergen

Fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør samlet LANDSTRØMKONFERANSEN 2012 representanter fra havn, politikk, rederi, virkemiddelapparat og leverandører. Det man ikke fikk vite om elektrifisering av havn her, er ikke verdt å vite!

Det var bred deltakelse da Maritimt Forum Bergensregionen arrangerte heldagskonferanse og debatt om landstrøm. Utfordringer knyttet til luftkvalitet og støy blir stadig mer krevende. Bare i Bergen tilskrives 9 prosent av luftforurensingen fortøyde skip. Med Norges største cruisehavn, daglige hurtigruteanløp og en stor offshoreflåte som frekventerer byen jevnlig, har byen et spesielt behov for elektrifisering og tilkobling av skip i havn.

For første gang var nærmest hele LandstrømNorge samlet. I samarbeid med Cavotec AS, Rolls-Royce og ABB tilrettela Maritimt Forum for et møte som belyste havnenes tilnærming, de tekniske løsninger, cruiseindustriens miljøfokus og den nye internasjonale høyspenningsstandarden. En skulle kanskje tro at å drive det elektriske på så store skip er en ekstrem belastning for el-nettet, men det kunne kraftselskapet BKK avvise. Likevel er en slik satsing verken noe havnene eller rederiene har mulighet til å stå for alene.

Penger – var hovedargumentet aktørene trakk frem som hinderet til innføring av landstrøm. Hvem skal ta regningen? Representanter for Nox-fondet, Transnova og Innovasjon Norge var derfor også på plass for å fortelle om de ulike støtteordningene som finnes for denne type prosjekter. En ukjent jungel for mange som jobber med elektrifisering av havn. Samtlige benyttet anledningen til å oppfordre de som var til stede til å søke om støtte til landstrømprosjekter, både nå og i fremtiden.

Forhåpentligvis gav Landstrømkonferansen 2012 noen av deltagerne inspirasjon nok til å gå i bresjen for å ta havnene miljøvennlig og elektrisk inn i fremtiden!

Gikk du glipp av Landstrømkonferansen 2012? Nå kan du laste opp presentasjonene her.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler