• 6. August 2018

Gullet kom hem – igjen!

Gullet kom hem – igjen!

Gullet kom hem – igjen! 1024 699 Maritime Bergen

Tradisjonen tro gjør Statsraad Lehmkuhl det svært godt under The Tall Ships Races – og i år stakk hun blant annet av med førsteplassen i sin egen klasse. Dette lover godt for neste år, når Bergen er en av vertshavnene under Tall Ships-festivalen.

Tross en forsinket medseiler og medisinsk assistanse til en av konkurrentene, tok Statsraad Lehmkuhl førsteplassen i sin egen klasse og sammenlagtseieren i andre etappe av The Tall Ships Races. Med kaptein Jens Joachim Hiorth bak roret, og god hjelp fra medseilerne, befestes nok en gang Statsraad Lehmkuhl sin posisjon som et av de raskeste seilskipene i den internasjonale flåten.

– “Dette er en utrolig prestasjon av både seilskipet og vår dyktige kaptein Jens Joachim Hiorth og hans mannskap, samt de over 130 medseilerne om bord.”, sier Haakon Vatle, direktør for Stiftelsen Statsraad Lehmkuhl i en pressemelding.

Neste sommer har Bergen for femte gang fått æren av å være offisiell vertskapshavn for The Tall Ships Races. 21. – 24. juli 2019 vil byen igjen fylles med de største og vakreste seilskutene i verden.

Del innhold