Havbasert innovasjonssamfunn

Havbasert innovasjonssamfunn

Havbasert innovasjonssamfunn Maritime Bergen

Aldri før har de digitale mulighetene vært brukt for utvikling på tvers av de havbaserte næringene. Innovasjonsprosjektet ”Ocean Innovation Community” fokuserer på nye arbeidsmetoder, i form av deling av kunnskap og informasjon, mellom våre sterke industrielle ben.

Nå er innovasjonsporten til det nye samarbeidet åpnet på www.oceaninnovation.no.  For første gang kombineres erfaringene fra både fisk, båt, subsea og plattform med design. Aldri før har våre havbaserte næringer jobbet åpent sammen om utfordringer.

UPTIME&NVOBak det åpne innovasjonsprosjektet står Maritimt Forum, Fiskeriforum Vest, NCE Subsea, Design Region Bergen og UPTIME, som vertskap på vegne av de blå næringene. I «Ocean Innovation Community» brukes nettbaserte muligheter for å finne nye løsninger.

Utveksling av kunnskap og informasjon
Portalen bygger på prinsippene ”join – share – care – innovate” og fokuserer på diskusjon, debatt og erfaringsutveksling.  Alle kan delta i ”Ocean Innovation Community”, og i det digitale samfunnet løftes utfordringer og problemstillinger i de ulike næringene. Deretter stemmes det, for å ta de mest aktuelle problemstillingene videre for å skape nye løsninger.

Eksisterende teknologi kan få ny bruksområder
Formålet med innovasjonsprosessen er å overføre teknologi og løsninger mellom ulike selskaper og bransjer.  Prosjektet skal i første omgang fokusere på materialteknologi og da spesielt innenfor overflatebehandling i marine miljø. Kan problemer i en bransje være løst i en annen? Kan teknologi fra en næring overføres til en ny?

– Vi ser for oss flere arbeidsområder der en åpen dialog mellom ulike bedrifter kan gi store gevinster. Mye eksisterende teknologi kan på denne måten finne nye bruksområder innen nye fagmiljøer. I tillegg kan slike prosesser gjenoppdage løsninger som kanskje ikke ble tatt i bruk av selskapet som selv utviklet teknologien, forteller Siri Kalvatn som er prosjektleder i Ocean Innovation Community

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler