Havlunsj: Mikro & Makro

Havlunsj: Mikro & Makro

Havlunsj: Mikro & Makro 1280 720 Maritime Bergen
Torsdag 22. april inviterte Maritime Bergen til Havlunsj. HAVlunsj er en uformell møteplass, med fokus på kompetanseheving og nettverksbygging. Et samarbeid vi har sammen med med NCE Seafood Innovation, GCE Ocean Technology, VIS, Marineholmen og NCE Maritime Cleantech.

Dagens havlunsjtema var Mikro og Makro hvor vi hadde invitert med oss Sjefsøkonom Harald-Magnus Andreassen Sjefsøkonom fra Sparebank1 Markets og Analysesjef Erik Tønne fra Clarksons Platou.

Andreassen startet som alltid med stort engasjement og mange grafer som ikke var til å misforstå. Det vi trodde skulle være en lang krise, ble en kort virusnedtur. For med de lange brillene på, ligger vi økonomien og verdenshandelen godt over prognosene.

Verdenshandelen er på en høykonjunktur, godt drevet av en verden fortsatt i nedstengning som bestiller varer som aldri før, uttalte Andreassen.  

 

Erik Tønne tok over stafettpinnen og gjorde et dypdykk inn i shipping. En næring som er svært avhengig med global vekst og en stabil verdenshandel. Tønne kunne informere at i dag ser vi en historisk lav ordrebok i forhold til tonnage. Tønne mente videre at der vil komme kontraheringer, for der er et fornyelsesbehov.

Dette er noe som kan love godt for norske verft som opplever ordretørke. Utfordringen som også Tønne var innom er selvsagt dekarboniseringsforventingene og teknologien- og ikke minst infrastrukturen til nye energikilder som per i dag ennå ikke er klar.

 

 

«Utnyttelsesgraden er på et ekstremt høyt nivå»

 

 

Sistnevnte uttalelse fra Tønne sett i lys a presentasjonen og ikke minst budskapet fra Andreassen var ikke til å misforstå. Det sår ikke så ille til lell. Et positivt buskap svært mange av våre deltagere satte stor pris på denne dagen, hvor man igjen opplevde nye restriksjoner og usikkerhet knyttet til gjenåpningen av Norge og ikke minst verden.

Til webinaret var det godt over 120 påmeldte hvor vi var nærmere 100 deltagere på det meste. Vi takker våre medlemmer som stiller opp, og gleder oss til neste samling – en samling vi håper å kunne invitere til snart, men da som et fysisk møte. Om det er flere som ønsker presentasjonene fra Tønne og Andreassen er det bare å ta kontakt med Maritime Bergen.

Neste Havlunsj skal arrangeres av NCE Maritime Cleantech. Link til denne kan finnes her.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler