HAVLUNSJ – NÆRINGEN I TALL

HAVLUNSJ – NÆRINGEN I TALL

HAVLUNSJ – NÆRINGEN I TALL 2560 2560 Maritime Bergen

Havet er Vestlandets fremste sysselsetter for innbyggere i alle de fire vestlandsfylkene, og mange nyetableringer innen marin, maritim, ikke-fornybar og fornybar næring gir grunn til å tro på at flere i fremtiden vil leve av havet.

Blodferske nøkkeltall for havnæringene langs Vestlandskysten ble presentert på årets første HAVlunsj. HAVlunsj er en serie med lunsjmøter i regi av Maritime Bergen, Bergen Teknologioverføring, GCE Subsea, NCE Seafood Innovation Cluster, NCE Maritime CleanTech og Marineholmen. HAVlunsj skal være en uformell møteplass for havnæringene, med fokus på kompetanseheving og nettverksbygging. HAVlunsj blir arrangert nest siste torsdag i måneden.

Tallene presentert av tallknuser og spesialrådgiver i Hordaland fylkeskommune Lasse Kolbjørn Anke Hansen viste at de fire havnæringene står for nesten 100 000 årsverk på Vestlandet, fordelt på 20 000 bedrifter. Segmentet innen maritim næring som har hatt kraftigst nedgang er rederivirksomheten, noe som delvis kan skyldes omorganisering.

Tross en relativt høy grad av nyetableringer er få årsverk tilknyttet etableringene. Likevel er hele en femtedel av ansatte tilknyttet selskap som er etablert de siste fem årene.

Advokat Stig Nordal fra advokatfirmaet SANDS tok deretter for seg de største utfordringene i tidssyklusen for et oppstartsfirma. Man ser nye aktører med globale ambisjoner. Globalt har tech-selskap tatt lederplass fra ikke-fornybare selskap.

Verdien i et selskap er teknologien og Nordal presiserte at det er viktig å få på plass gode avtaler, noe som også kan påvirke investorer positivt. Unngå eksklusivitetsklausuler og ikke la investorer få for stor makt.

Les Lasse Kolbjørn Anke Hansen i sin helhet her – Nøkkeltala -eit unikt og rikt materiale.  Fullstendig rapport kommer om noen uker på Vestlandsrådet sin nettside. Foreløpig kan tall og kart hentes på Hordaland Fylkeskommune sine hjemmeside.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler