Hold avstand – hold sammen

Hold avstand – hold sammen

Hold avstand – hold sammen 544 945 Maritime Bergen

Forrige uke var det studiestart for høyere utdanning og vi har snakket med rektor på Høgskulen på Vestlandet om studenter, smittevern og søkertall.

Høgskulen på Vestlandet (HVL) har studiesteder i Bergen, Førde, Haugesund, Sogndal og Stord, i tillegg til tilbud om studier på nett. Vi har snakket med rektor ved HVL Berit Rokne om status i en hverdag som er langt mer spesiell enn den var for ett år siden.

På HVL har de siden i vår jobbet med planlegging av årets studiestart. Undervisningen på alle fem campus er planlagt utfra gjeldende råd og retningslinjer når det gjelder smittevern. Dette er noe som medfører at kapasiteten i skolens undervisningsrom her halvert.  i forhold til «normale» forhold. For å følgende dagens smittevernsregler varierer antall personer i forhold til rommets størrelse og utforming.

Foto: Høgskulen på Vestlandet

Denne høsten vil vi ha en god kombinasjon av fysisk og digital undervisning på alle campus, sier Berit Rokne.

– Ved undervisning vil vi prioritere de nye studentene, som vil få mer fysisk undervisning, enn de mer erfarne studentene. Det er viktig at de får komme og møte sine nye medstudenter og knytte kontakter og vennskap og få en god start på året, forteller Rokne.

Når det kommer til tidligere nevnte areal og antall studenter har HVL i Bergen, campusen  med flest studenter, fordelt studiestart over tre dager, for å sikre nødvendig avstand.

I tillegg til å holde anbefalt avstand sier Rokne at Høgskulen har forsterket renholdet på alle campus, og håndsprit er naturligvis plassert ut. I tillegg har skolen satt inn et ekstra gir på holdningsskapende arbeid og god informasjon knyttet til situasjonen.

Foto: Høgskulen på Vestlandet

 

Grunnet regjeringens krisepakke har Høgskulen på Vestlandet åpnet opp flere studenter i år enn i fjor, og med gode smittevernstiltak i bunn tar HVL i mot alle studentene på en sikker måte.

Berit Rokne kjenner at det er en god stemning i studentmassen.

Vi opplever at studentene er glade for å komme i gang med studiene på campus. Samtidig ser vi at de er bevisste på at vi er i en spesiell situasjon og at de er flinke til å følge smittevernsrådene, sier Rokne

Søkertallet til HVL er gode og Berit Rokne sier skolen har registrert en vekst innenfor helse- og sosialfagene ved alle campus.

Rektor ved Høgskulen på Vestlandet sier at deres strategiske krise- og beredskapsgruppe møtes jevnlig og har stor oppmerksomhet på å ivareta et godt smittevern ved alle campusene. Gruppen er bevisst at situasjonen kan endre seg fort, og at det er viktig å følge utviklingen tett, slik at de raskt kan sette i verk tiltak ut fra de råd og retningslinjer som myndighetene gir.

Det påhviler oss alle et stort ansvar om å følge myndighetenes smittevernråd slik at vi bidrar til redusert risiko for smittespredning, sier rektor Berit Rokne.

Fremsidebilde: Høskulen på Vestlandet

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler