Permisjonsordningen utvides

Permisjonsordningen utvides

Permisjonsordningen utvides 768 432 Maritime Bergen

I mai frontet Maritime Bergen, med næringen i ryggen at permitteringsordningen burde utvides fra 26 til 52 uker. Dette trer endelig i kraft!

Mai 2020, midt i den verste nedstengningen, permitteringer og oppsigelser uttalte Regjeringen at den ville vurdere permitteringsordningen på ny når den økonomiske aktiviteten tok seg opp. Den gang da ville de ikke utvide lengden på ordningen som var på 26 uker.

Til det uttalte daglig leder i Maritime Bergen Siv Remøy-Vangen

Dette er etter vår mening altfor passivt. Det er behov for å utvide lengden på permitteringene til 52 uker rimelig raskt, hvis ikke vil det bli oppsigelser og ikke permitteringer.

I dag varslet Statsminister Erna Solberg at bedrifter får permittere folk i ett år.
Ordningen må godkjennes i Stortinget, men signaler fra opposisjonen indikerer at dette er en ren formalitet.

Vi ser at en slik endring er nødvendig i den økonomiske situasjonen vi fortsatt ser for oss fremover, i alle fall et halvt år og kanskje videre, sier statsminister Erna Solberg til VG.

Den eksisterende ordningen på 26 uker blir utvidet til 52 fra 1. november – dette gjelder også de som allerede er permittert. Slik at permitterte fra mars kan være permittert frem til mars 2021. Dette kan bidra til færre oppsigelser og er også noe som flere av våre medlemmer har gitt tydelige signaler på at er noe som må på plass!

Dette er et av de viktigste tiltakene for å beholde kompetansen i en svært tøff periode, sier Remøy-Vangen

Norges Rederiforbund var i går i møte med finansministeren, arbeids- og sosialministeren og næringsministeren, hvor utvidelse av permitteringsperioden ble diskutert, og poengtert som en hastesak av Rederiforbundet.

Vi har vært i dialog med flere av våre medlemsbedrifter etter ferien. Det ser dessverre ikke lyst ut for høsten og vinteren, og det viktig at denne utvidete ordningen nå kom på plass, avslutter Remøy vangen.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler