Internasjonal interesse for Maritime Bergen

Internasjonal interesse for Maritime Bergen

Internasjonal interesse for Maritime Bergen Maritime Bergen

Ole_SAN_LInda_ BRBbilde_min[ingress]Et stort internasjonalt pressekorps stilte dagen før Nor-Shipping offisielt åpnet. Interessen for å lære mer om utfordrende seismiske operasjoner i Arktisk og om sikkerhet om bord på båter var stor.[/ingress]

I den maritime storsatsingen i Bergensregionen var det naturlig å benytte Norshipping som arena for å fortelle om det arbeidet som nå er i gang. Daglig leder i Martimt Forum Bergensregionen, Susanne Rislå Andersen, innledet seansen med å poengtere viktigheten for miljøet ved å koordinere og styrke klyngesamarbeidet, samt å gi et innblikk i den industrielle shippingtilpasningen til regionen.

Det var stor interesse blant de mange fremmøtte pressefolkene fra både nasjonale og internasjonale medier, for temaene som ble tatt opp.

Ole Lund fra Dolphin Geophysical AS var første foredragsholder. Han fortalte om utforende seismiske oppgaver i Arktis, og hvordan det er å operere disse ekspedisjonene i så fjerne og kalde farvann. Dolphin Geophysical har blant annet gjort mange jobber for Petroleumstilsynet. Selskapet hyrer inn båter for å gjennomføre oppdragene, og i Arktis er det også behov for isbrytere i tillegg til båten som gjør selve den seismiske undersøkelsen.

– Vi var på tokt i fire dager uten å se annet enn is og hav på det aller fjerneste oppdraget. Da får vi blant annet utfordringer med utstyr som fryser – for eksempel GPS’en forklarte Lund.

Fra krise til kontroll

HR Manger Linda Frederich i Rederiet Stenersen holdt innlegg om sikkerhet på skip, og tok utgangspunkt i en workshop som har vært gjennomført i Bergen for kort tid siden, hvor nettopp sikkerhet sto på agendaen.

Hun påpekte blant annet at ledelsen er viktig for sikkerheten om bord, og at både kapteinen og landansatte må stå sammen om sikkerheten på båtene.

– Det er og viktig at kapteinen om bord er så trygg på egne avgjørelser at han tørr å ta egne beslutninger. Av og til oppleves beskjeder fra landorganisasjonen som en ordre, og at den ikke kan overprøves, det kan skape sikkerhetsmessige utfordringer, påpekte Frederich. Konklusjonen for enda bedre sikkerhet til sjøs er at alle må hjelpe hverandre. Så enkelt og så vanskelig!

 

 

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler