Nytt styre i Maritimt Forum Bergensregionen

Nytt styre i Maritimt Forum Bergensregionen

Nytt styre i Maritimt Forum Bergensregionen Maritime Bergen

arne bengt riple 144476[ingress]Arne Bengt Riple fra Aker Solutions valgt til ny styreleder i Maritimt Forum Bergensregionen[/ingress]

Visepresidenten fra Aker Solutions Subsea kommer inn som et helt ferskt bidrag. Han representerer et segment som det maritime miljøet i større grad spesialiserer seg mot. Det er derfor en spennende kompetanse som tilføres styret.

– Hele det nye styret, nå med Arne B. Riple i spissen, ser frem til videre god prosess, spesielt for å ivareta den viktige fellessatsingen som er startet for Maritime Bergen, sier Susanne Rislå Andersen, daglig leder i Maritimt Forum Bergensregionen.

Foruten at regionen har en komplett, maritim klynge med ledende aktører i hele verdikjeden, karakteriseres også miljøet av en industriell shippingtilnærming. Med langsiktighet og spesialiserte skip og produkter som utvikles i samspill mellom leverandør, rederi og kunde. Det er altså denne markedstilpasningen og kompetansen som kjennetegner bergensmiljøet, og fra å være verdensledende oppå vann, utvikles det også et stadig større og mer spesialisert miljøet for kompetanse under vann.

Som styreleder har Arne B. Riple et ønske om å gi det maritime Bergen en sterk nasjonal posisjon i den maritime kunnskapsklyngen.

– Regionens sterke, maritime næringsklynge har en rekke felles kompetansebehov med de andre blå næringene, så det må jobbes metodisk og koordinert med kompetanseheving, sier den nyvalgte styrelederen Arne B. Riple.

Arne B. Riple overtar styreledervervet etter Paal Martens, som har bidratt som mangeårig leder. Maritimt Forum Bergensregionen ønsker å takke Paal Martens for den betydelige innsatsen med hans dype og brede bransjekunnskap. – Han har på en løsningsfokusert måte bidratt til å sette næringens viktige saker på agendaen, sier Susanne Rislå Andersen.

Maritim bredde i styret

Styret representerer en bredde i den maritime verdikjeden, og Linn Cecilie Moholt (Karsten Moholt), OIe Jacob Irgens (Rolls Royce), Erik Bøe (Sjøkrigsskolen) og Arne Birkeland (Norwegian Hull Club) er nye styremedlemmer. Linn Cecilie Moholt er samtidig valgt til nestleder i styret. For øvrig består styret av Helge Olsen fra Bergens Rederiforening, Arne Jæger (LO), Roald Onarheim (Bergen kommune) og Nils Aadland (Polytec)

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler