Irene Waage Basili er vinner av ”WISTA-prisen 2013”

Irene Waage Basili er vinner av ”WISTA-prisen 2013”

Irene Waage Basili er vinner av ”WISTA-prisen 2013” Maritime Bergen

[ingress]Administrerende direktør i GC Rieber Shipping, Irene Waage Basili, er tildelt WISTA LeaderShip Award 2013 av WISTA Norge. Basili tildeles prisen som en anerkjennelse av hennes store bidrag til videreutvikling av maritim spesialkompetanse. Prisen ble delt ut tirsdag 4. juni under Nor-Shipping arrangementet ”Maritime Women”.[/ingress]

-Irene Waage Basili har vist WISTA-verdiene i praksis. Hun er profesjonell, åpen og dedikert, kommenterer styreleder i WISTA Norge, Bjørg Ekornrud.

-I GC Rieber Shipping er kravet til spesialisert kompetanse høyt og Irene kan vise til solide resultater. Hun bidrar på den måten til å posisjonere Norge på den internasjonale shipping arenaen og til å videreutvikle en spesialkompetanse som norsk shippingnæring kan nyte godt av, utaler Ekornrud på vegne av prisutdeleren.

-Med tidligere vinnere som Elisabeth Grieg, Gunvor Ulstein og Borgny Eidesvik for å nevne noen, så er dette en utmerkelse som jeg setter veldig pris på, sier Irene Waage Basili. Hun er opptatt av at man ikke bare problematiserer kvinneaspektet i forhold til lederrollen men heller fokuserer på det positive ved å ta ansvar. Å ha balanse mellom jobb og familie er vel så krevende for menn i min generasjon.

-Jeg mener at mediene bidrar til å skape en myte om at det å være toppleder forutsetter at du er superkvinne. Det er selvsagt krevende til tider, men jeg har aldri reflektert over at det var mer krevende fordi jeg er kvinne, sier Basili.

I sin begrunnelse sier nominasjonskomiteen følgende: Irene Waage Basili har lang fartstid i shippingbransjen og har mange ulik stillinger og styreverv. Hun mener at det er viktig å sette fokus på hva som gjør at relativt få kvinner ønsker å bli (eller nomineres) til topplederstillinger.

Basili leder et selskap som per i dag opererer 15 avanserte spesialskip til bruk i olje- og offshore sektoren. I hennes eget lederteam er det 40% kvinneandel (to av fem), selv om organisasjonen for øvrig – som mange steder i maritime industri – har relativt lav kvinneandel med bare 15% (i følge årsrapporten for 2011). Dette inkluderer den seilende delen av organisasjonen mens landorganisasjonen har en vesentlig større kvinneandel på ca 45%.

GC Rieber Shipping kjerneverdier er kreativitet, driftighet og ansvarlighet. Gruppen tar sitt samfunnsansvar på alvor og støtter blant annet opp om UN Global Compact. Selskapet leverer for tiden rekordresultater. Deres solide markedsposisjon kombinert med en sterk finansiell stilling gjør at de ser vekstmuligheter og er optimistiske med tanke på resultatutviklingen i 2013.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler