Knut Arild Hareide blir ny sjøfartsdirektør

Knut Arild Hareide blir ny sjøfartsdirektør

Knut Arild Hareide blir ny sjøfartsdirektør 1900 1267 Maritime Bergen
Foto: Torbjørn Tandberg, Samferdelsdep.

Foto: Torbjørn Tandberg, Samferdselsdepartementet

Knut Arild Hareide ble utnevnt av Kongen som direktør for Sjøfartsdirektoratet i statsråd fredag. Han starter i stillingen 1. januar med en åremålsperiode på seks år.

Nærings- og fiskeridepartementet opplyser utnevningen i en pressemelding fredag.

Nærings- og fiskeridepartementet presiserer at sjøfartsdirektoratet er en etat av stor samfunnsmessig betydning i gjennomføringen av det grønne skiftet i maritim næring, og en naturlig samarbeidspartner for hele den maritime næringen. Den nye sjøfartsdirektøren skal lede en viktig kompetanseorganisasjon med en bred nasjonal og regional tilstedeværelse, som har grenseflater mot en rekke nasjonale og internasjonale aktører.

– Norge er en stormakt i verden på dette feltet, og det er og en næring som skal møte det grønne skiftet, og som er godt i gang med det, sier Hareide.

– Sjøfartsdirektoratet skal bidra til å sikre Norges posisjon som en ledende sjøfartsnasjon. Med Knut Arild Hareide får Sjøfartsdirektoratet en svært godt kvalifisert leder med bred erfaring fra politikk og næringsliv. Som tidligere statsråd i flere departement kjenner han både forvaltningen og sektoren godt, og jeg ser frem til et godt samarbeid i årene fremover, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) i pressemeldingen.

Den tidligere KrF-lederen var sist samferdselsminister i 2020-2021. Han har ledet Kristelig Folkeparti fra 2011 til 2019, og fra 2004 til 2005 var han miljøvernminister. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og har bakgrunn som organisasjonsdirektør, prosjektleder og forretningsutvikler i Schibsted. Under søknadsprosessen har han sagt at «Det er en jobb som vil kreve fullt lojalitet til regjeringsapparatet». 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler