Kari mønstrer på Kon-Tiki II

Kari mønstrer på Kon-Tiki II

Kari mønstrer på Kon-Tiki II Maritime Bergen
Skipper Kari Dahl og Kon-Tiki II- flåten. Foto: Kon-Tiki II

Skipper Kari Dahl og Kon-Tiki II- flåten. Foto: Kon-Tiki II

Redningsselskapets styrmann Kari Dahl mønstrer på som skipper på Kon- Tiki II i september.

Kari Dahl som til daglig er styrmann på en av Redningsselskapets skøyter blir, så vidt man vet, første kvinnelig skipper på en balsaflåte.

Dahl deltar på en ny ekspedisjon som seiler til Påskeøya i september. Halvannen måned er det beregnet at turen på 5000 km. tar fra Sør-Amerika til Polynesia.

 

Sikkerhet først
Tross en strabasiøs ferd men mange usikkerhetsmomenter blir mannskapet tatt god hånd om. I følge initiativtager og ekspedisjonsleder Torgeir Higraff  er Kari Dahl med til Påskeøyene for å gjøre det så trygt som mulig for de andre deltakerne, også med tanke på det medisinske.

I tillegg til en lege om bord har de kontakt med legene hos Radio Medico i Bergen. Radio Medico tilbyr medisinsk assistanse til fartøy som trenger hjelp for diagnostisering og behandling av sykdommer og skader. Sammen med Dahls erfaring som styrmann ombord på Redningsselskapets skøyter, skal besteningen ombord på Kon-Tiki II altså være i gode hender.

Kon-Tiki II
Kon-Tiki ll består av to nybygde balsaflåter laget av 44 balsatrær, som Higraff selv har vært med å plukke ut i Ecuador. Stokkene er knyttet sammen til to flåter på SIMA-verftet i Callao, med hjelp fra den peruanske marinen.

Flåtene har fått mast, seil og ror og det er brukt løvtreplanker som kan styre flåtene ved å endre posisjon og dybde i vannet. Kon-Tiki II er utstyrt med satellittkommunikasjon og skal i tillegg teste og registrere vannkvalitet og marint mangfold.

Historisk retur
-Ingen har noensinne gjort denne returen før, sier Higraff til maritime.no.

Havområdet Roaring Forties, som Kon-Tiki II skal krysse, er kjent for sine konstante sterke vinder og havstrømmer.

– Det blir en ekstrem ekspedisjon, fordi det er så isolert. Vi har ingen følgebåt og været kan bli heftig, sier Higraff.

Once in a life time
Til Maritime.no forteller Dahl spent at hun har begitt seg ut på et eventyr som hun regner med å bare få denne ene sjansen til å være med på. Oppdateringer fra Kari og resten av besetningen kan du følge på kontiki2.com eller på Facebooksiden Kontiki-Seilasen.

Kilde: Maritime.no

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler