Kvinner kan

Kvinner kan

Kvinner kan 492 638 Maritime Bergen

…hvis de blir spurt. I maritim næring rekrutteres det skjevt, og det gir ikke tilgang til de beste kandidatene. Torsdag 25. oktober arrangerer Maritime Bergen Kvinner i Kuling for åttende gang, nettopp for deg som vil ha tak i de beste hodene.

Dette årlige arrangementet er et samarbeid med studentorganisasjonen Springbrettet, og skal gi kvinnelige studenter muligheten til å møte ulike sentrale kvinner fra bransjen. Det blir mingling, foredrag, og kvelden avsluttes med speed-dating mellom deltakerne og ressurskvinner.

Grunnet sterk underrepresentasjon av kvinner i maritim næring startet Maritime Bergen studentarrangementet Kvinner i Kuling i 2011. Nå gjennomføres karrierkvelden altså for åttende gang, og i år er det mange, nye, spennende foredragsholdere på programmet!

Kvinneandelen i maritim næringe er økende, noe ferske tall fra en undersøkelse Maritime Bergen har gjennomført blant sine medlemmer. Det er langt mer positive tall enn i 2010 da kvinneandelen i medlemsmassen var under ti prosent.

Maritime Bergen mener det likevel er viktig å opprettholde den maritime informasjonsflyten mot fremtidens kvinnelige kolleger.

Flere kvinner som tidligere har vært studentdeltakere har påfølgende år deltatt som ressurskvinner. I år skal Kristin Bakken, som har deltatt på Maritime Bergens arrangement i en årrekke, både som elev og student, stå på scenen og fortelle om sin maritime utdanningsvei, og hva som inspirerte henne til å ta sjansen på en maritim karriere.

– Det er gøy å oppleve at arrangementet fungerer etter planen, sier prosjektleder i Maritime Bergen, Line Andersen.

I år treffer vi også blant andre Christine Korme som er tidligere nyhetsanker i TV 2 og nå kommunikasjonsdirektør for Norges Rederiforbund. Michelle Williams har deltatt flere år som ressurskvinne under speed-datingen på Kvinner i Kuling. I år står hun på scenen som CEO i Grieg Star, for å fortelle om sin spennende reise, som blant annet har tatt henne innom sjøforsvaret.

Del gjerne dato og påmeldingslink til kvinnelige studenter – og er du selv interessert i å inspirere studenter, har vi også plass til deg! Send mail til line@maritimebergen.no.

Påmelding: bit.ly/kik_18

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler