• 4. October 2018

Kvinner kan

Kvinner kan

Kvinner kan 492 638 Maritime Bergen

…hvis de blir spurt. I maritim næring rekrutteres det skjevt, og det gir ikke tilgang til de beste kandidatene. Torsdag 25. oktober arrangerer Maritime Bergen Kvinner i Kuling for åttende gang, nettopp for deg som vil ha tak i de beste hodene.

Dette årlige arrangementet er et samarbeid med studentorganisasjonen Springbrettet, og skal gi kvinnelige studenter muligheten til å møte ulike sentrale kvinner fra bransjen. Det blir mingling, foredrag, og kvelden avsluttes med speed-dating mellom deltakerne og ressurskvinner.

Grunnet sterk underrepresentasjon av kvinner i maritim næring startet Maritime Bergen studentarrangementet Kvinner i Kuling i 2011. Nå gjennomføres karrierkvelden altså for åttende gang, og i år er det mange, nye, spennende foredragsholdere på programmet!

Kvinneandelen i maritim næringe er økende, noe ferske tall fra en undersøkelse Maritime Bergen har gjennomført blant sine medlemmer. Det er langt mer positive tall enn i 2010 da kvinneandelen i medlemsmassen var under ti prosent.

Maritime Bergen mener det likevel er viktig å opprettholde den maritime informasjonsflyten mot fremtidens kvinnelige kolleger.

Flere kvinner som tidligere har vært studentdeltakere har påfølgende år deltatt som ressurskvinner. I år skal Kristin Bakken, som har deltatt på Maritime Bergens arrangement i en årrekke, både som elev og student, stå på scenen og fortelle om sin maritime utdanningsvei, og hva som inspirerte henne til å ta sjansen på en maritim karriere.

– Det er gøy å oppleve at arrangementet fungerer etter planen, sier prosjektleder i Maritime Bergen, Line Andersen.

I år treffer vi også blant andre Christine Korme som er tidligere nyhetsanker i TV 2 og nå kommunikasjonsdirektør for Norges Rederiforbund. Michelle Williams har deltatt flere år som ressurskvinne under speed-datingen på Kvinner i Kuling. I år står hun på scenen som CEO i Grieg Star, for å fortelle om sin spennende reise, som blant annet har tatt henne innom sjøforsvaret.

Del gjerne dato og påmeldingslink til kvinnelige studenter – og er du selv interessert i å inspirere studenter, har vi også plass til deg! Send mail til line@maritimebergen.no.

Påmelding: bit.ly/kik_18

Del innhold