Kystverket foreslår miljørabatt for gassdrevne skip

Kystverket foreslår miljørabatt for gassdrevne skip

Kystverket foreslår miljørabatt for gassdrevne skip Maritime Bergen

I en pressemelding i dag foreslår Kystverket å innføre 50 prosent rabatt i losberedskapsavgiften for fartøy med høy score på miljøskipsindeksen ESI. For et lasteskip på 9000 bruttotonn som har hyppige anløp og som betaler årsavgift, vil miljørabatten gi en årlig besparelse på nærmere 230.000 kroner.

 Les hele pressemeldingen her:

− Dette er en god nyhet for alle som satser på sjøverts godstransport. Miljørabatten imøtekommer næringens behov for avgiftsreduksjon for skip med mer miljøvennlig drivstoff. Samtidig er det et viktig virkemiddel for å få mer gods over på kjøl, sier regiondirektør John Erik Hagen i Kystverket Vest.

Flytende naturgass (LNG) er mer energieffektiv og miljøvennlig enn oljebasert drivstoff. Skip som bruker flytende naturgass som drivstoff vil derfor få høy poengsum på miljøskipindeksen, og kan dermed få en betydelig avgiftsreduksjon. Grensen for rabatt er satt til miljøskipsindeks høyere enn 50 poeng.

− I Rogaland og Hordaland har rederier som driver med passasjertrafikk og offshorevirksomhet, og ikke minst maritime transportører med planer om å øke sjøverts godstransport i konkurranse med vegtransport, gitt oss mange gode innspill på miljøsatsing og mulige tiltak for å øke godsandelen for sjøtransport, opplyser Hagen.

For å dra nytte av miljørabatten for neste år må aktuelle skip, senest innen utgangen av desember i år, registrere seg i miljøskipsindeksen ESI på www.environmentalshipindex.org.

Se www.kystverket.no for informasjon om høringsforslag til avgiftssatser for 2015, som har høringsfrist 11. desember.

Kontaktpersoner i Kystverket

Seniorrådgiver Harald Borgø

Mobil: 906 51 121

Regiondirektør John Erik Hagen

Mobil: 909 47 630

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler