Maritime Bergen på Norsk Sjømannsforbunds landsmøte

Maritime Bergen på Norsk Sjømannsforbunds landsmøte

Maritime Bergen på Norsk Sjømannsforbunds landsmøte 1909 1080 Maritime Bergen

Når Norsk Sjømannsforbund mandag og tirsdag denne uken arrangerer landsmøte for første gang på fire år, ble det avholdt på Scandic Flesland i Bergen.

Med 1537 sjøfolk (2015-tall) er Bergen hovedstaden for norske kvinner og menn på de syv hav. Daglig leder i Maritime Bergen, Harald V. Hove, som i tillegg til å holde foredrag for landsmøte om maritime perspektiver fra Vestlandet, deltok også i paneldebatt. Han brukte mye sin tilmålte tid på det han kaller «skjebnefellesskapet».

– Styrken vår har gjennom århundrer vært at næringen står sammen. Det skjebnefellesskapet som sjøfolk og rederiene deler har hele tiden skapt grobunn for å lykkes inn i fremtiden. Jeg ser ingen gode grunner til å lytte til de stemmene som nå tar til orde for å gå bort fra det som historisk har gitt oss suksess, sier Hove.

Han tilføyer også at det innen 2050 ligger an til å bli en økning på 60 prosent i godsmengde på verdensbasis og at dette vil kreve økt, nyere og grønnere tonnasje.

Under debatten påpekte Hove også viktigheten av nettolønnsordningen, og la til at:

– Vi må ikke bare fokusere på å flagge hjem tonnasje og stål; men menneskene. Det er kompetanse til våre sjøfolk og tonnasjen som i kombinasjon gir oss et fortrinn i global skipsfart. Nå teller vi for det første gang både hodene og stålet, og derfor må diskusjonen om hvordan vi kan øke Norges andel av begge deler starte nå!

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler