Med kurs for Arendalsuka 2021

Med kurs for Arendalsuka 2021

Med kurs for Arendalsuka 2021 828 638 Maritime Bergen

Maritime Bergen mønstrer på Seilskipet Statsraad Lehmkuhl med et solid mannskap under Arendalsuka. Sammen med seksten flotte bedrifter, både regionale og nasjonale, inntar vi Arendal og skal bidra til å sette havet i fokus 17. og 18. august.

Arendalsuka har etablert seg som en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møtes for debatt og utforming av politikk for nå- og fremtiden. Med dette ønsker Maritime Bergen å bruke seilskipet Statsraad Lehmkuhl som er arena for inspirerende møter hvor næringslivet, ungdomspolitikere og andre aktører kan møte sentrale myndigheter og påvirke til en bærekraftig fremtid for Bergen og Norge.

Norsk maritim næring er godt i gang med omstillingen til lav og nullutslipp, men med nye muligheter kommer også utfordringer. Man må sikre stabile rammevilkår for å kunne utvikle og satse på ny teknologi og nye energikilder. Videre må man se på hvordan havet er løsningen på utfordringene vi står ovenfor.  Hvordan sikrer vi økt eksport og nye jobber? Og hvordan tiltrekker vi oss de klokeste hodene, og ivaretar kompetansen i næringen? Det er mange spørsmål som skal besvares for å nå målet om nullutslipp, men troen på at det er mulig og engasjementet rundt dette arbeidet er i aller høyeste grad til stedet. Derfor har vi valgt å jobbe ut fra konseptet «Future Blue Sea» under årets deltakelse på Arendalsuka.

Foto: Marius Knutsen/NCE Maritime CleanTech

«NCE Maritime CleanTech ser frem til å delta på Arendalsuka 2021. Dette er en viktig arena for å synliggjøre betydningen av fornybare maritime løsninger for sentrale politiske beslutningstakere. Vi er svært fornøyde med å samarbeide med Maritime Bergen og resten av selskapene på Statsraad Lehmkuhl, og årets hovedtema «Future Blue Sea» passer godt til vårt virksomhetsområde» sier CEO i NCE Maritime CleanTech, Hege Økland

I løpet av to tettpakkede dager byr vi og våre samarbeidspartnere på gode debatter, engasjerende innlegg og møter der vi løfter frem tema som dekarborisering, fra pilot til skalering; Norge må gå fra å være et pilotland til å raskere sikre skaleringen og utrulling av ny teknologi til det internasjonale markedet. Mange aktører puster oss i nakken. Hvordan skal vi rigge oss for å lykkes her?

Det blir debatt om effektiv politikk for norsk flåtefornyelse av lasteskip. Spørsmålet som skal belyses er: Hvordan akselerere grønne offentlige og private innkjøp? Det blir lansering av Bærekraftsrapport 100 og mye mer når NCE Maritime CleanTech, PwC, Bergen Næringsråd, DnV, Havforskningsinstituttet, Skift ,Universitetet i Bergen, Agenda Vestland, Corvus Energy, Bergen Havn, NIVA, NCE Media City Bergen  og Norwegian Offshore Wind inntar Arendalsuka 2021.

 

 

 

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler