Ramsalte traineer

Ramsalte traineer

Ramsalte traineer 627 496 Maritime Bergen

I det vi nærmer oss sommeren og slutten på pilotprosjektet vårt Trainee Blue Sea, tar vi de lange brillene på og planlegger en repeat og nytt trainee-kull til høsten. Flere av våre medlemmer har allerede meldt inn sine traineer.

Trainee Blue Sea er et tiltak som ligger under Maritime Bergen sitt arbeidsområde rekruttering, og er et viktig bidrag i å tiltrekke kloke hoder til fremtidens maritime næring.

Vi ønsker å senke terskelen for ansettelse av nyutdannede for våre medlemsbedrifter ved å bistå med rekruttering, samt tilby et maritimt fagli program gjennom en 12-måneders periode. I tillegg ønsker vi å støtte våre medlemmer ved å bidra med kompetanse og gi en innføring i næringen til deres ansatte.

Fra første samling med fjorårets kull

Programmet er skreddersydd og spisset for og inn mot vår maritim næring – fortid, nåtid og fremtid, støttet av Sparebanken Vest, Bergen Kommune og Bergens Rederiforening.

Ved å løfte opp nyutdannede eller nyansatte håper vi at unge ser det maritime for det det er; en bransje med uendelige jobbmuligheter, en spennende nåtid og ikke minst en fremtid som lover mer digitalisering, grønnere skip, jobber som enda ikke finnes – og et maritimt Norge som har holdt seg i teten globalt!

Bakgrunnen til at vi har utviklet dette programmet er basert på samtaler, tilbakemeldinger og medlemsundersøkelse. I dette har vi identifisert et behov knyttet til rekruttering av unge talenter, behov for friske øyne og ikke minst ny kompetanse.

Et av nøkkelpunktene for å løse utfordringene vi står overfor i det grønne skiftet innen shipping er kompetanse. Analyser viser at fremtidens behov for kompetanse i den maritime næringen er større enn det overstiger det utdanningsinstitusjonene i dag klarer å levere av studiepoeng og studenter med fullført grad. Det betyr at om ikke lenge vil vi mangle arbeidskraft i Norges nest største næring.

Norge risikerer å gå glipp av de gode kreftene til å gjennomføre den sårt trengte grønne omstillingen.

Traineeplassene er tiltenkt ferdigutdannede – gjerne med noe arbeidserfaring. De unge vil få en fot innenfor arbeidsmarkedet og en smakebit av den maritime næringen. Gjennom året sitt hos traineebedriftene legges det opp til fem faglige samlinger med temaene: Selvutvikling og ledelse, Future blue business og digitalisering. I tillegg vil man legge opp til bedriftsbesøk til Maritime Bergen sine bedrifter, samt en lengre studietur.

Har du en nyansatt som du tenker fortjener å få kurs, interessante foredrag, lære mer om selvledelse, presentasjonsteknikker, få relevant klyngeinformasjon, treffe maritime unge på sin egen alder og kanskje få en studietur til London?

Vi ønsker flere bedrifter velkommen til programmet – og kontakter du line@maritimebergen.no forteller vi gjerne mer om Trainee Blue Sea!

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler