Mer enn et skippertak!

Mer enn et skippertak!

Mer enn et skippertak! Maritime Bergen
20 professorater, 7 institusjoner og givere. Både giver og sponsor fra Global Maritime Knowledge Hub var samlet i Bergen for å se på mulighetene videre.

– Professoratet skal ikke være et skippertak! Det skal være et varig, sterkt og dynamisk senter for kompetanse og en interaksjon mellom fagmiljøet på NHH og næringen, sa styreleder Hans Olav Lindal i Bergens Rederiforening tydelig.

Som initiativtaker for møtet og representant for sponsor poengterte han viktigheten av økt samhandling, også på tvers av fagmiljøene fremover.  – Viktig at Global Maritime Knowledge Hub-satsingen fungerer som en hub, og ikke som en samling med professorater. Det må være en katalysator for deling, sa Lindal. Han roste samspillet som rederiforeningen hadde fått med NHH gjennom gaveprofessor Roar Ådlands store engasjement, og viste til at det fremover måtte være en felles ambisjon at felles prosjekter utvikles gjennom Hub’en.

– Hvem passer inn som neste generasjons kunnskapsmedarbeider i Ulstein?  Skal vi lykkes med forretningsutvikling og tjene masse penger, må ny kunnskap tas i bruk! Suksessen vi har hatt med bruk av erfaringsbasert kompetanse er ikke lenger nok.  Vi må tilpasse forretningskonseptene i henhold til hva som skjer til enhver tid. Vi må tiltrekke oss kunnskapsinteresserte mennesker som vil bruke Ulstein som laboratorium, poengterte Per Olav Brett fra Ulstein Group. Skal norsk næringsliv være best, må de ha tilgang til den siste teknologien. Vi trenger akademia til å lese seg opp for bedriftene, sa Per Olav Brett, og understreket at i arbeidet med finansieringen av professoratene, var avgjørende at de både fant riktig kandidat og en kraft i satsingen med en god infrastruktur rundt professoren med en phd-base og relevante prosjekter som sikre videreutviklingen.

Fra mottakersiden, kunne Erikstad fra NTNU vise til viktigheten av å bygge et nettverk rundt professoratene i Hub, som samtidig inkluderte resten av fagmiljøet og ikke gjorde satsingen så eksklusivt at ringvirkningene ikke utnyttes.  Det understreket fordelene av nettverksaktiviteter, ved å møte både industri og akademia.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler