Miljøvennlige redere bør belønnes

Miljøvennlige redere bør belønnes

Miljøvennlige redere bør belønnes Maritime Bergen

I tillegg til å kutte havneavgiftene for miljøvennlige skip, foreslår Havnesjef Inge Tangeraas å redusere elavgiften for skip som kobler seg til landstrøm.

Fra 1. januar kuttes havneavgiftene for miljøvennlige skip. Fartøy som er registrert i miljøskipsindeksen Environmental Ship Index (ESI), kan få redusert havneavgiften med opp til 50 prosent. Bergen Havn ønsker også å redusere elavgiften for skip som benytter landstrømanlegget i byen.

– Når havnen forsyner skip med landstrøm, blir de i dag belastet med full elavgift, som i dag tilsvarer 14,15 øre per kwt. I tillegg har nedgangen i oljepris ført til at det kan være rimeligere for skipene å produsere strøm selv, enn å koble seg på landstrøm, sier Tangerås til Sysla.

Les saken i sin helhet her.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler