Verdens første elektriske fiskesjark til kai i Tromsø

Verdens første elektriske fiskesjark til kai i Tromsø

Verdens første elektriske fiskesjark til kai i Tromsø Maritime Bergen

fiskesjark
Kort tid etter verdens første større elektriske bil- og passasjerferge ble tatt i drift i Sognefjorden la verdens første elektriske fiskesjark til kai i Tromsø.

Den unike båten som utelukkende er basert på batteridrift er den første av sitt slag i verden. Siemens, som har stått for teknologi og leveranser av elektriske løsninger, har gjenbrukt teknologien fra den elektriske bilfergen Ampere, som går mellom Lavik og Oppedal i Sognefjorden. Norled og Fjellstrands nullutstlippsferge vant i fjor den prestisjetunge prisen Ship of the Year 2014.

Siemens har i samarbeid med Bellona utarbeidet en studie som konkluderer med at det med dagens teknologi vil være lønnsomt å bytte ut 70 prosent av dagens norske fergeflåte. Siemens mener også det finnes et tilsvarende potensial for norske fiskefartøy. Odd Moen, leder for maritime løsninger i Siemens, sier til Sysla at vi nå ser begynnelsen på en omfattende omstilling blant sjarker, og at en stor andel av den norske sjarkflåten kan skiftes ut til elektriske og miljøvennlige løsninger.

 

Les hele artikkelen her.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler