Mot et spennende år

Mot et spennende år

Mot et spennende år 2560 1920 Maritime Bergen
Les julehilsenen fra påtroppende leder i Maritime Bergen, Sigvald Sveinbjørnsson.

På privilegert vis har jeg de siste ukene forberedt meg på å tiltre som daglig leder i Maritime Bergen. Dagene har gått med til å møte medlemmer og sette meg inn i oppgavene som venter.

Jeg kommer utenfra, fra mange år i pressen. Jeg vet godt at den maritime næringen rommer gode historier og spennende nyheter. Men, det er mye mer enn jeg hadde ventet.

Våre medlemsbedrifter er eksponert mot alle utviklingstrendene som driver verden fremover – og bakover. Noen opplever eventyrlige fraktrater, men er urolige for fremtiden. Forståelig nok: Sjokkene verden har opplevd de siste årene, både global pandemi og krig, er hendelser av historiske dimensjoner.  Det er som om det går inflasjon i krisene. Hvordan dette vil påvirke verdenshandelen vil bare tiden vise.

Hendelsene på den globale scenen tvinger oss alle til å bli tilskuere. Heldigvis gjør demokratiet her hjemme oss til deltagere. Til høsten er det kommune- og fylkestingsvalg. De siste månedene har de politiske bevegelsene vært voldsomme, et tydelig vitnesbyrd om de urolige tider vi lever i. Selv i fredelige Norge skapes politisk usikkerhet, som også griper rett inn i den maritime næringen.

Hva blir rammebetingelsene de neste tiårene, er et avgjørende spørsmål for hele bransjen. Rammebetingelser gir grunnlag for investeringer med tidshorisonter som spenner over generasjoner. For oss i Maritime Bergen og for medlemmene våre, er det viktig å synliggjøre konsekvensene av politikken som diskuteres.

Basert på de samtalene jeg har hatt med medlemmer de siste ukene, er det imidlertid ett tema som har overskygget de andre: Hva skal, rent faktisk, drive skipene fremover i fremtiden. Hydrogen, ammoniakk, metanol, seil eller batteri? Atomkraft, kanskje? Eller blir fremtidens dekarboniserte skipsfart båret frem av CO2 fangst eller energibærere som i dag er ukjente for oss. Svaret på denne monumentale utfordringen ligger i samarbeid både med myndigheter, leverandører og konkurrenter.

Det er menneskelig å forestille seg det verste, men også å jobbe for det beste. Derfor er jeg optimist.

I Maritime Bergen skal vi gjøre vårt beste, men vi trenger å høre fra deg som medlem. Kom innom for en prat, delta på våre arrangement eller send oss en melding.

Med det ønsker vi deg en god jul og et godt nytt år.

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler