Nedbemanning i Rolls-Royce

Nedbemanning i Rolls-Royce

Nedbemanning i Rolls-Royce Maritime Bergen
John Knudsen, leder for forretningsområdet Commercial Marine . Foto: Rolls Royce

John Knudsen, leder for forretningsområdet Commercial Marine. Foto: Rolls Royce

På mandag denne uken ble det annonsert at Rolls- Royce har behov for relativ stor nedbemanning.

Nyheten om nedbemanningen følger etter et resultatvarsel til børsen i London 8. mai, der det ble bekreftet at ordreinngangen så langt i år har vært lav for Rolls- Royce Marine.

I tillegg til blir det gjennomført konsolidering av produksjon ved flere av fabrikkene til Rolls-Royce i UK, USA, Norge, Sverige og Sør-Korea.

Halvparten må gå i Norge
Marinedivisjonen til Rolls-Royce har omlag 6000 ansatte i over 34 land. Ca 2300 av dem holder til i Norge. Mandag annonserte konsernet et behov for nedbemanning med 600 stillinger i Marinedivisjonen i år. Halvparten av disse er Norske Rolls- Royce ansatte.

Tvinges til å gjøre tiltak
Mikael Makinen, President Marine, Rolls-Royce plc. forteller i en pressemelding at Rolls-Royce er i endring, og har gjort gode fremskritt med å redusere kostnadene. Han beskriver at den lave oljeprisen og markedets reaksjon på den, tvinger de til å gjøre ytterligere tiltak.

I informasjonsmøter med de ansatte i Norge er det i dag informert om at selskapet ser seg nødt til å redusere antall ansatte her med ca 200 før sommeren. Innen utgangen av året vil den totale reduksjonen her i landet kunne øke med ca 125, til totalt ca 325.

Satser på bedre markedsutvikling
– Våre ansatte har i dag blitt orientert om prosessen frem mot sommeren, og vi har også snakket litt om utfordringene i markedet. Vi må tilpasse oss, og sikre en riktig organisering ut ifra ordreboken og samtidig være posisjonert for muligheter i fremtiden, sier John Knudsen, leder for forretningsområdet Commercial Marine som ledes fra Norge.

Allikevel er Knudsen positiv innstilt på fremtiden. Han uttrykker en sterk tro på en bedre markedsutvikling på lengre sikt for Rolls-Royce sine produkter og kompetanse.

– Rolls-Royce skal beholde posisjonen som en ledende leverandør av maritim teknologi, og Norge vil fortsatt være kjernen og hjernen i vår organisasjon, avslutter John Knudsen i pressemeldingen.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler