NES leverer og leverer

NES leverer og leverer

NES leverer og leverer 2048 1365 Maritime Bergen

Ikke bare signerer Norwegian Electric Systems en totalleveranse til havvind-skip, de går også sammen med tre andre selskap med spisskompetanse innen digitalisering, energieffektivitet og nullutslippsløsninger – HAV Group ASA er født!

Nylig kom det en pressemelding som meddelte at det nye skipet til Rem Offshore som er bygget hos Green Yard Kleven, for havvindmarkedet får en totalintegrert broløsning fra Norwegian Electric Systems. NES går også sammen med HAV Design AS, HAV Hydrogen AS og Norwegian Greentech AS og samler sin kompetanse og erfaring i en ny gruppe under navnet HAV Group ASA. Mål; å styrke og fremheve sin miljøteknologi.

Vi har snakket med daglig leder ved Norwegian Electric Systems Geir Larsen. Geir er begeistret og, med god grunn, stolt over arbeidet NES får tatt del i.

Daglig leder ved Norwegian Electric Systems Geir Larsen.

NES og REM
Batteripakken fra NES gjøre at REM-skipet kan redusere dieselforbruket og dermed få ned Co2-utslippet betraktelig. Skipet, som skal kunne operere i vindmølleparker, vil gjøre dette uten utslipp. I tillegg vil batteriene kunne lades ved hjelp av ladebøyer når denne infrastrukturen er på plass. Skipet er også klargjort for fremtidig brenselscelle.

En smarttelefon for broen
I tillegg til å forsyne det nye REM-skipet med batteri tilbyr også NES den totalintegrerte broløsningen RAVEN INS®. Raven Integrated Navigation Sytems integrerer de forskjellige oppgavene for kart, ruteplanlegging, radar, autopilot, trackpilot etc. i et omfattende program og en broløsning med all program- og maskinvare.

Dette er litt som å gå fra den gang da vi hadde adressebok, kalkulator og fotoalbum – til nå hvor vi har alt dette på smarttelefonen. Broen skreddersys til REM-skipet og operasjoner som skal utføres av det.   

Geir Larsen takker Rem Energy og Green Yard Kleven for tilliten de viser når de lar selskapet han jobber for tilbys sine produkter til dem.

Vi er stolt av å kunne få levere enda en komplett pakke fra «bro til propell» innenfor våre produktområder Enery Design og Smart Control, sier Larsen

Geir glemmer ikke å nevne sine kolleger når han drar frem suksessen til Norwegian Electric Systems.

At vi nå får levere nok en løsning av vår nye RAVEN INS integrerte navigasjonssystem er også en fjær i hatten for oss og våre kompetente ansatte.

Dette er et klart signal på at RAVEN INS har blitt en suksess for oss, avslutter lederen ved NES.

 

Over til NES og Hav Group ASA

NES har altså sammen med HAV Design, HAV Hydrogen og Norwegian Greentech opprettet en ny gruppe for å fremme miljøteknologi.

Administrerende direktør i HAV Group, Gunnar Larsen, sier til NES at partnerskapet mellom de fire selskapene vil gi kundene et forsprang med fremtidsrettede energieffektive løsninger – de vil genere mer verdi sammen enn hver for seg.

Miljø, konkurranse og lønnsomhet
I en tid med stadig strengere miljøkrav, med Norge i tet, vil HAV Group med sine bestanddeler, inneha den nødvendige kunnskapen, erfaringen og teknologien for å gi kundene fartøy og utstyr for å nå de strenge miljøkravene og -målene. I tillegg skal dette være lønnsomt og konkurransedyktig  for gruppens kunder.

De fire selskapene komplementerer hverandre når det kommer til den helhetlige pakken de kan levere kundene. Norwegian Electric Systems stiller med smarte kontrollsystemer og energidesign som skal gi trygge, effektive og miljøvennlige skip.

HAV Group har mer enn 100 ansatte rundt i Norge. Blant annet sitter det 58 ansatte hos NES på Janaflaten i Godvik, ansatte som gjennom en årrekke har tilegnet seg viktig erfaring og kunnskap som kommer det nye selskapet til gode.

 

 

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler