Nettolønnsordningen får stå i fred for Venstre

Nettolønnsordningen får stå i fred for Venstre

Nettolønnsordningen får stå i fred for Venstre Maritime Bergen

Venstre ønsket å avvikle nettolønnsordningen. I stedet heves taket på ordningen.

Fredag 21. November ble regjerings- og støttepartiene enige om en skisse til statsbudsjett. Stikk i strid med Venstres ambisjoner  om å avvikle nettolønnsordningen, heves tvert i mot taket fra 198.000,- til 202.000,- per sjømann. Dermed ser det ut til at nettolønnsposten blir som regjeringen foreslo før forhandlingene startet.

Venstre og Trine Skei Grande, står alene med sin holdning om nettolønnsordningen – samtlige andre parti mener at nettolønnsordningen skal stå, – uansett regjering. Næringspolitisk talskvinne Else-May Botten, Ap mener man beveger seg i riktig retning og forventer enda mer når revidert statsbudsjett legges fram til våren.

En fornærmelse
Alle er ikke enige om at denne hevingen av taket er bra nok. Jan Fredrik Meling, Rederisjef  fra Eidesvik, mener tvert i mot at justeringen av nettolønnsordningen er en fornærmelse. – Refusjonsordningen for sjøfolk er selve bjærebjelken, og uten den kan vi ikke bevare norske sjøfolk, sier Meling til Maritime.no, under høringsmøtet i Bergen 21. oktober.

Ny maritim strategi
Nettolønn var ett av temaene som ble tatt opp når Maritimt Forum fasiliterte Nærings- og fiskeridepartementets høringsmøte i Bergen forrige måned. Monica Mæland mente, tross den beskjedne hevingen, likevel  at en heving av taket er et tydelig signal fra regjeringen om at norske sjøfolk er viktige. Ministeren oppfordret også næringen til fortsatt å komme med innspill til den maritime strategien, som skal legges fram våren 2015.

Innspill kan sendes til: postmottak@nfd.dep.no.

 

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler