Norske sjømenn hyllet av FN

Norske sjømenn hyllet av FN

Norske sjømenn hyllet av FN Maritime Bergen
Fra Italia  Lampedusa Foto: AFP

Fra Italia Lampedusa
Foto: AFP

Det norske mannskapet på offshoreskipet Bourbon Orca ble onsdag takket av FN for sin livreddende innsats for båtflyktninger i Middelhavet.

Sammen med Rederiforbundet var sjømennene invitert av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), António Guterres, til å delta på FN-toppmøtet i Genève om båtflyktninger, skriver VG.

 

Guterres takket nordmennene for innsatsen, men var klar på at verdenssamfunnet må ta utfordringene med båtflyktninger på alvor.

 

– Man på se på årsakene til at de er på flukt. Det innebærer å se på hvorfor de flykter, hva som forhindrer dem fra å søke om asyl på tryggere vis og hva som kan gjøres for å slå ned på de kriminelle nettverkene som tjener penger på situasjonen, samtidig som ofrene må beskyttes, sa Guterres.

 

Mannskapet fikk i Oslo forrige uke prisen for Årets heltedåd for sin innsats med å redde over 1.900 flyktninger fra drukningsdøden i Middelhavet.

 

Mer enn 3.400 mennesker har hittil i år mistet livet i Middelhavet mens de forsøkte å ta seg over til Europa. Tallet er rekordhøyt, fastslo UNHCR onsdag.

 

NTB

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler