Ny CEO utnevnt hos Odfjell SE

Ny CEO utnevnt hos Odfjell SE

Ny CEO utnevnt hos Odfjell SE Maritime Bergen

Danske Kristian Mørch vil overta som ny administrerende direktør for rederiet. Mørch kommer fra stillingen som administrerende direktør i Clipper Group. Han har tidligere hatt lederstillinger i Maersk Tankers og A.P. Møller – Maersk og vært styremedlem i Odfjell SE siden mai i fjor.

Kristian Mørch   Foto: Clipper Group

Kristian Mørch                Foto: Clipper Group

 

– Et privilegium å bli utnevnt
– Det er et privilegium å bli utnevnt til stillingen som administrerende direktør i Odfjell SE. Odfjell har en betydelig historie og den høyeste kompetansen, noe som gir Odfjell en unik posisjon i et veldig konkurranseutsatt marked. Jeg ser frem til sammen med mitt team å videreutvikle Odfjells posisjon som et bærekraftig og lønnsomt selskap, sier Kristian Mørch i en pressemelding.

Han har mer enn 27 års erfaring fra shippingbransjen, hvor han i over 10 år har innehatt topplederstillinger.

 

Satser mot nye markeder
I desember i fjor trakk daværende administrerende direktør Jan A. Hammer seg fra stillingen grunnet uenigheter med styret om selskapets strategiske utvikling. Tore Jakobsen ble da konstituert i stillingen inntil videre. Mørch vil overta for Jakobsen som administrerende direktør senest 1. november.

Odfjell er regnet som en av verdens største aktører innen kjemikaliefrakt. Rederiet har hatt utfordringer med inntjeningen de siste årene og har gjennomført betraktelige kutt i kostnader. De satser nå på frakt av flytende petroleumsgass, såkalt LPG (Liquefied Petroleum Gas).

 

 

Kilde: Odfjell

 

Skrevet av: Ulrik T. Sydnes

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler