Ny hverdag? Digitale muligheter!

Ny hverdag? Digitale muligheter!

Ny hverdag? Digitale muligheter! 800 533 Maritime Bergen

NagellD er blant de fremste på teknisk visualisering, animasjon og kommunikasjon. Med kompetanse og verktøy utvikler de ideer til nye produkter. Selskapet er norskeid, og all produksjon foregår i Norge.  I en ny tid hvor isolasjon og avstand er oppmuntret fra myndigheter, og stengte grenser hindrer reise, kan deres produkt og teknologi være aktuell for flere.

Vi har pratet med daglig leder i NagellD, Helge Bjordal, for å høre hvordan hverdagen er hos dem i disse Korona tider. Helge og hans team er på hjemmekontor. Slik unngår d bruk av offentlig transport for å komme seg til jobb og bidrar til å redusere smitten.

–          Vi jobber hel-digitalt i alle ledd av organisasjonen, slik vi også gjør til vanlig sier Bjordal i en kommentar.

I disse dager når man ikke skal omgås hverandre lurte vi på om etterspørselen etter digitale verktøy er økende. Dette er dessverre ikke tilfelle ifølge Bjordal. De fleste kniper igjen pengesekken og skylder på Korona tider, fremfor å gå i gang med digitalisering rundt tjenester de leverer, til tross de enorme mulighetene som finnes i teknologien.

–          Vi ser at folk flest er ikke vant til å jobbe digitalt og prioriterer det derfor ikke sier Helge Bjordal.

–          Jeg tror denne tiden vil skape større grobunn for våre tjenester i tiden som kommer såfremt selskapene overlever. Vi ser at skoleverket har «digitalisert» seg på 14 dager! Hvorfor skal ikke det private næringsliv klare det samme, der det er mulig? forsetter Helge Bjordal.

NagellD merker effekten av koronaviruset og hvordan dette påvirker markedet. Betalingsvilligheten har sunket drastisk og de største kundene er de første til å stenge døren for denne type prosjekter. Flere prosjekter er satt på vent til situasjonen er avklart.

-Vi tenker vel at store solide selskaper burde ta et større ansvar for sine leverandører som gjerne ikke sitter i samme posisjon som dem. Det er NÅ en har mulighet for å høste raskt av et digitalt initiativ og det er NÅ en kanskje har mulighet til å bruke tid på denne type prosjekter da en del andre aktiviteter kanskje har dempet seg noe, sier Helge Bjordal.

Bjordal mener at myndighetene har kommet med gode tiltak for næringslivet, men savner et tiltak. Han mener at alle som har fått godkjent prosjektene sine hos Næringsfond, Innovasjon Norge og Norges Forskningsråd (skattefunn) burde fått disse utbetalt nå og ikke måtte vente på evalueringer og milepælsdatoer. Det er ikke et poeng å ta opp mer gjeld. Det blir ikke enklere å betale tilbake de nye lånene enn de en allerede har.

Dersom den nåværende situasjonen blir langvarig, vil NagellD vurdere å permittere ansatte i løpet av de nærmeste månedene.

–          Kundene våre skal være trygge på at vi kommer til å fullføre alle oppdrag vi arbeider på nå, og de oppdragene vi får inn i tiden som kommer. Vi velger foreløpig å være positive og håper at situasjonen løser seg til det beste for våre kunder og oss avslutter Helge Bjordal.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler