Ny norsk-japansk partnerskap

Ny norsk-japansk partnerskap

Ny norsk-japansk partnerskap 600 346 Maritime Bergen

Mitsui O.S.K. Lines og EnviroNor signerer en avtale om å samarbeide om utvikling av flytende desalineringsanlegg – målet er å tilby nye raske og effektive løsninger for å bekjempe verdens utfordringer med vannmangel. 

***Pressemelding 28.10.2022***

Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL; President & CEO: Takeshi Hashimoto; Hovedkvarter: Minato-ku, Tokyo) og EnviroNor AS (EnviroNor; Styreleder Michael Alexander Brakstad Larsen, Hovedkvarter: Bergen, Norge) har signert en avtale om utvikling av flytende desalineringsanlegg (FDV, note 1), og har begynt samarbeidet mot kommersialisering. 

Ved å kombinere MOL sin brede erfaring med å eie, bygge og drifte skip over mange år, sammen med EnviroNor sin ekspertise innen shipping og desalinering, sikter vi på å bygge FDV’er og tilby nye, raske og effektive løsninger over hele verden hvor vannmangel er en nåværende og voksende utfordring. 

Kommersialisering av et flytende desalineringsanlegg ble foreslått gjennom et ansattprogram MOL Gruppen har for å foreslå konsepter som de kan være med på å videreutvikle – MOL Group Employee Proposal System “MOL Incubation Bridge” (note 2) – og har resultert i en intensjonsavtale med EnviroNor. 

Flytende desalineringsanlegg (FDV) er et flytende anlegg utstyrt med sjøvann avsaltingsutstyr som bruker omvendt osmose-membraner for å fjerne urenheter i sjøvannet slik at man kan produsere rent drikkevann, som deretter leveres til land. Konseptet går videre ut på at det gjenbrukes gamle/utrangerte skip og bygger det om til fullskala vannrenseanlegg. Fordelen med et flytende anlegg er at en kan levere et anlegg på relativt kort tid sammenlignet med et land-anlegg, blant annet fordi man ikke vil være avhengig av å anskaffe noe landområde, som ofte kan være både dyrt og vanskelig med tanke på reguleringer og lovverk. 

Bilde av en FDV (utviklet av EnviroNor)

“MOL Incubation Bridge”-programmet ble introdusert i september 2019, med mål om å gi muligheter for MOL-ansatte til å maksimere sine ferdigheter og evner, samt utfordre seg selv til å tenke nytt. Programmet har fremmet “ut-av-boksen”-tekning i søken etter nye konsepter, virksomheter og tjenester i en bransje som er i stadig utvikling. 

Om MOL 

MOL ble stiftet i 1884, og deres kjernevirksomhet er innen sjøfartsindustrien. De drifter en flåte på rundt 800 fartøyer samt er involvert i utvikling av en rekke sosiale infrastrukturvirksomheter. MOL bidrar til utviklingen av den globale økonomien og bevaring av miljøet med den erfaringen og teknologien som de har utviklet over 130 års, samt ånden de har for å bidra og skape nye verdier. 

For mer informasjon, besøk https://www.mol.co.jp/en/ . 

Om EnviroNor AS 

Selskapet ble stiftet i Norge i 2011, og har som formål å bidra til å hjelpe og løse vannutfordringer gjennom desalinering av sjøvann og rensing av avløpsvann om til drikkevann og/eller industri vann ved bruk av ombyggede skip. EnviroNor sitt konsept er ment å erstatte eller supplere infrastrukturen for vannrensing på land i kystområder, og imøtekomme både de lokale myndigheters og industriers behov for rent vann. Et annet viktig mål er å tilby rent drikkevann under nødsituasjoner og katastrofer, der nok rent vann til befolkning og redningsaksjoner er en utfordring. 

For mer informasjon, besøk https://www.environor.com/.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Mitsui O.S.K. Lines, Ltd., Media Relations Team, Corporate Communication Division

E-mail: mrtmo@molgroup.com / TEL: 03-3587-7015 / FAX: 03-3587-7705

For mer informasjon, ta kontakt med:

EnviroNor AS, Michael Alexander Brakstad Larsen, Styreleder

E-mail: michael@environor.com / TEL: +47 934 77 437

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler