Ny rapport fortel om gode muligheter for samarbeid på tvers av havnæringene

Ny rapport fortel om gode muligheter for samarbeid på tvers av havnæringene

Ny rapport fortel om gode muligheter for samarbeid på tvers av havnæringene Maritime Bergen

Norge har utvikla verdsleiande teknologi til bruk i havnæringene. Det er store muligheter for teknologioverføring og samarbeid på tvers av fiskeri, petroleum og dei maritime næringene.

Rapporten «Havteknologi – potensialet for utvikling av tverrgående teknologier og teknologisk utstyr til bruk i marin, maritim og offshoresektorer» er utarbeidet av MARINTEK på oppdrag frå Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Rapporten slår fast at aktørene i næringen ser positivt på mulighetene for teknologiutvikling på tvers av de blå næringene, og at dette derfor gir dem grunnlag for å se lysere på framtiden. Funnene i rapporten vil vi ta med oss inn i arbeidet med å utforme en ny framtid for havnasjonen Norge, fortel næringsminister Monica Mæland.

Rapporten utforsker kva slags teknologiar og utstyr som har overføringspotensial på tvers av sektorar, og kva barrierar som er i vegen. Døme på nye synergiar og teknologiar med stort overføringspotensiale er fartøyer og flytende innretningar, ulike typer produksjonsteknologi, energieffektivitet, automatisering, logistikk- og vedlikeholds­løsninger.

– Det er gledelig at næringene setter behovet for å utvikle miljøteknologi øverst på prioriteringslisten. Det betyr at de er seg sitt ansvar bevisst. I et bærekraftperspektiv som ser økonomiske, miljømessige og samfunnsmessige problemstillinger i sammenheng, gir dette svært lovende framtidsutsikter, fortel direktør for bærekraft Inger Solberg i Innovasjon Norge.

Les heile saken på forskningsrådet.no og last ned rapporten «Havteknologi – potensialet for utvikling av tverrgående teknologier og teknologisk utstyr til bruk i marin, maritim og offshoresektorer» her.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler