Rekordmange står uten opplæringsplass

Rekordmange står uten opplæringsplass

Rekordmange står uten opplæringsplass Maritime Bergen
Illustrasjonsfoto: Håkon Sunde

Illustrasjonsfoto: Håkon Sunde

Til neste år uteksaminerast 500 nye kadettar. I år står det fortsatt igjen 120 uten opplæringsplass. Dette til trass for at rederiene ikkje lenger treng betale løn til kadettar under opplæring.

– Vi har kadetter på billigsalg. Nå må vi bare få rederiene med på dugnaden. Selv om rederiene bare skal stille med kost og lugar, har vi fortsatt 120 uten opplæringsplass, fortel Tor Egil Fjelde. Fjelde har ansvar for å registrere maritime studentar i kadettdatabasen, slik at rederier med opplæringsplass finn riktige kandidatar.

Alle studentar som går ut av maritime fagskular og høgskular trengt 6-12 månadar med seilingstid for å få godkjent sertifikatene sine. Om dei ikkje har fullført denne seilingstida innan 5 år må dei gjennomføre utdanninga på nytt. Nytt i år er at fagforeiningane har gjeve slipp på kravet om løn til kadettar under opplæring. No må rederiene kun stå for kost, losji og forsikring.

– Nå går vi inn i 2016 med et etterslep som baller på seg. Vi har dratt med oss noen hvert år som ikke har fått kadettplass, men dette tallet har økt dramatisk nå.

Les heile saken på maritime.no.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler