Nye havvindmål – 30 gigawatt innen 2040

Nye havvindmål – 30 gigawatt innen 2040

Nye havvindmål – 30 gigawatt innen 2040 2560 1707 Maritime Bergen

Foto: Anne Kristin Hjukse / Statsministerens kontor

 

I dag la regjeringen frem sitt nye mål for havvindutbygging i Norge. Innen 2040 skal det deles ut konsesjoner for 30 gigawatt. Til sammenligning tilsvarer det omtrent hele dagens kraftforbruk i Norge i dag.

Onsdag presenterte regjeringen sitt nye mål for havvindutbygging. Innen 2040 vil de dele ut konsesjoner på 30 gigawatt. Samlet kan dette gi omtrent like mye kraft som hele Norges samlede kraftforbruk i dag.  Det nye målet vil bety at det skal bygges om lag 1 500 nye vindturbiner innen 2040 – i dag finnes det kun to.

– Det er svært gledelig at regjeringen kommer med et tydelig mål for utbygging av havvind på norsk sokkel – dette har næringen etterlyst i lang tid. Nå gjelder det å bygge moment, for vi ligger allerede bak flere av våre naboland i havvindkappløpet, sier Siv Remøy-Vangen, daglig leder i Maritime Bergen.

Delmål for 2030
Statsministeren, finansministeren, olje- og energiministeren og næringsministeren presenterte det nye målet på en pressekonferanse onsdag. Etter pressekonferansen etterlyste både næringslivet og opposisjonen delmål for 2030.

– Alt i alt er dagens nytt fra regjeringen bra, men vi trenger også et mål for 2030 og tydelige signaler om jevnlige tildelinger fram mot 2040, sier Åslaug Haga i bransjeorganisasjonen Norwea i en kommentar til E24.

Fra mål til handling
Havvind kan potensielt bli viktig for bergensregionen, som i dag har et av landets ledende miljøer på offshorekompetanse innen havvind. Maritime Bergen mener at det nå er viktig at vi går fra ord til handling.

– Målet er satt – nå må vi sette handling og virkemidler bak ordene. Vi må sørge for at NVE og OED får de ressursene de trenger for å håndtere satsingen. Næringslivet på Vestlandet står klare og vi ser frem til at det snarlig åpnes opp nye områder for videre satsning, sier Remøy-Vangen.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler