God planlegging – nøkkelen til en ryddig prosess

1024 470 Maritime Bergen

Tirsdag 5. desember inviterte Maritime Bergen sine medlemmer til frokostseminar innen skipsarbeidsrett.

Ber rederier ta ansvar

1024 683 Maritime Bergen

Status fra Maritimt Forum for 30. november viser at alle kadettene fra Bergen har fått mønstre på i løpet av høsten.

Maritim fredagspils

960 960 Maritime Bergen

Det er duket for årets siste Maritime fredagspils og vi ønsker alle våre medlemmer hjertelig velkommen!

Med verden som marked

770 892 Maritime Bergen

Næringsminister Monica Mæland åpnet møtet til Maritime Bergen og Bergen Næringsråd med presentasjon av regjeringens nye eksportstrategi, som skal hjelpe oss å utvikle, produsere og eksportere produkter fra Norge.

85 000 motorer senere

768 1024 Maritime Bergen

Frydenbø Industri kunne by på vakre omgivelser og spennende teknologi på bedriftsbesøk i Hanøytangen.

Digital Ship 2017

793 202 Maritime Bergen

Torsdag 23. november er det klart for Digital Ship – The Maritime CIO Forum, og våre medlemmer inviteres med til sterkt reduserte priser. Digitalisering er på programmet!

Odfjell flytter skipsdrift fra Singapore til Norge

800 450 Maritime Bergen

Odfjell gjør det motsatte av hva konkurrenten gjorde når de nå flytter skipsdriften sin fra Singapore til Norge. 

Green Port Day

1024 599 Maritime Bergen

For første gang ønsket Maritime Bergen og Bergen Omland Havnevesen velkommen til den helt nye konferansen Green Port Day. Konferansen skal være et årlig arrangement med fokus på grønnere løsninger i havnen.

Internasjonalisering med verden som marked

569 406 Maritime Bergen

Monica Mæland presenterer regjeringens eksportstrategi på et lunsjmøte arrangert i samarbeid med Maritime Bergen og Bergen Næringsråd ressursgruppe Internasjonal.

Økende interesse for offshore wind

856 561 Maritime Bergen

Global offshore wind forsetter å vokse og Norwegian Energy Partners la tidligere i år inn en bestilling hos BVG Associate om å utvikle en global markedsrapport som ble presentert på et morgenseminar som ble arrangert i samarbeid med GCE Subsea og Maritime Bergen.

Lærerikt bedriftsbesøk hos NES i Godvik

1024 576 Maritime Bergen

Maritime Bergen ønsker å komme tettere på våre medlemmer, og var i den forbindelse på besøk hos Norwegian Electric Systems i Godvik.

Ikke vær redd for å bruke stemmen din!

1024 683 Maritime Bergen

Maritime Bergen arrangerte 26. oktober Kvinner i Kuling for syvende gang. Det var som vanlig godt oppmøte og spennende foredrag.

Dieseldrevet strøm er billigere enn landstrøm

1024 557 Maritime Bergen

Ruth Grung, Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og medlem av Næringskomiteen, har stilt spørsmål til olje- og energiminister Terje Søviknes om løsningen på manglende insentiver og tiltak for at Norges eksisterende landstrømsanlegg blir tatt i bruk.

STØ KURS I USIKRE TIDER

653 457 Maritime Bergen

Med forslaget til statsbudsjett for 2018 viderefører regjeringen viktige maritime rammevilkår som rederiskatteordningen og refusjonsordningen for sjøfolk. Men samtidig svekkes ambisjonene om et grønt taktskifte.

Årets grønneste konferanse

582 594 Maritime Bergen

Maritime Bergen og Bergen og Omland Havnevesen har den glede å invitere deg til en helt ny konferanse om grønne havner i Europa. Dette er en unik mulighet til å få siste nytt om hva som skjer innen arbeidet, og høste erfaringer fra utviklingen av grønne havner over hele verden.

Maritim fredagspils

960 960 Maritime Bergen

Det er duket for en ny Maritim fredagspils og vi ønsker alle hjertelig velkommen!

Bergen cruiser framover!

1024 672 Maritime Bergen

Mange av Maritime Bergens medlemmer brukte nok en lunsj sammen med øvrige kolleger i den maritime klyngen. Denne gangen var det Bergen som cruise-by som var temaet.

Maritime Bergen gratulerer!

1024 464 Maritime Bergen

Maritime Bergen gratulerer de nye medlemmene av Hordalandsbenken, og ser fram til fire nye år med viktig maritimt samarbeid.

Ring meg!

819 1024 Maritime Bergen

Harald  Victor Hove tok fatt på jobben som daglig leder i Maritime Bergen 1. september. Hove har lang fartstid fra politikk, kommunikasjon og myndighetsarbeid, og gleder seg til å lære den maritime næringen bedre å kjenne gjennom sin nye rolle.

Et hav av muligheter

504 305 Maritime Bergen

Programmet er klart! På konferansen Et hav av muligheter møter du blant andre Erna Solberg og Frederic Hauge fra Bellona. Hvordan skape en bærekraftig fremtid for havet, som vil gi fremtidens generasjoner muligheten til fortsatt å høste fra havet?

Dagens kandidatintervju: Tor Sundby (R)

510 200 Maritime Bergen

I uken frem mot stortingsvalget publiserer Maritime Bergen kandidatintervjuer med representanter fra ulike parti. I dag, Tor Sundby fra Rødt.

Dagens kandidatintervju: Gina Barstad (SV)

997 1024 Maritime Bergen

I uken frem mot stortingsvalget publiserer Maritime Bergen kandidatintervjuer med representanter fra ulike parti. I dag, Gina Barstad fra SV.

Dagens kandidatintervju: Arild Hermstad (MDG)

1024 501 Maritime Bergen

I uken frem mot stortingsvalget publiserer Maritime Bergen kandidatintervjuer med representanter fra ulike parti. I dag, Arild Hermstad fra Miljøpartiet de grønne.

Dagens kandidatintervju: Helge Andre Njåstad (FrP)

580 384 Maritime Bergen

I uken frem mot stortingsvalget publiserer Maritime Bergen kandidatintervjuer med representanter fra ulike politiske parti. I dag, Helge Andre Njåstad fra Fremskrittspartiet.

Dagens kandidatinertvju: Torill Selsvold Nyborg (KrF)

1000 562 Maritime Bergen

I uken frem mot stortingsvalget publiserer Maritime Bergen kandidatintervjuer med representanter fra ulike politiske parti. I dag, Torill Selsvold Nyborg fra Kristelig Folkeparti.

Dagens kandidatintervju: Ove Trellevik (H)

650 366 Maritime Bergen

I uken frem mot stortingsvalget publiserer Maritime Bergen kandidatintervjuer med representanter fra ulike politiske parti. I dag, Ove Trellevik fra Høyre.

Seatrans vil bygge om fire skip til plug-in hybrid

1024 768 Maritime Bergen

Gjør de dette vil de redusere sine utslipp med 15-20 prosent med landstrøm og batteri, og slik vil Seatrans gå foran og vise hvordan utslippene kan reduseres.

Optimisme å spore i næringen

727 507 Maritime Bergen

I forbindelse med den maritime valgdebatten «Det store sjøslaget», gjennomførte Maritime Bergen, i samarbeid med Kystrederiene og Bergens Rederiforening en valgundersøkelse.

Høye bølger under maritim valgdebatt

960 540 Maritime Bergen

– Dårlig økonomi å satse på gårsdagens teknologi

Vil styrke norsk, maritim industri

1024 576 Maritime Bergen

Erna Solberg vil gi garantier til norske rederier som bygger i Norge, og dermed løfte verfts- og skipsindustrien opp på nivå med resten av norsk økonomi.