På vei inn i grønn tidsalder!

1024 576 Maritime Bergen

«Grønn energi er i vinden, det skal skape framtiden for våre etterkommere og det er industrien som skaper arbeidsplassene» disse ordene åpnet Tor Leif Mongstad, CEO i Norwegian Electric Systems med da han ønsket velkommen til «HAVtech, – grønn energi», et samarbeid mellom Maritime Bergen og Norwegian Electric Systems, som holdt seminaret om en grønnere…

Shipping konferansen 2018 – LeaderShip

961 562 Maritime Bergen

Jobber du i et rederi, er en maritim leverandør eller på en annen måte knyttet den maritime næringen, er LeaderShip en konferanse du ikke vil gå glipp av! NHH inviterer, i samarbeid med Maritime Bergen og Bergens Rederiforening, til årets Shipping konferanse LeaderShip den 4. april på Grand Hotel Terminus.

Maritime Bergen besøker Stortinget

1024 581 Maritime Bergen

Tirsdag, 6. mars, var Maritime Bergen, Kystrederiene og Bergens Rederiforening på Stortingsbesøk med Hordalandsbenken for å snakke om hvordan Norge kan flytte mer gods fra vei til sjø.  – Vi trenger en mer helhetlig transportpolitikk som gjør sjøveien mer attraktiv, var det unisone budskapet til benken.

Plukk fra øverste hylle av nyutdannede

1024 678 Maritime Bergen

Ønsker du og din bedrift å bidra til kompetanseutvikling i Norges maritime næring og plukke ansatte fra en attraktiv gruppe mennesker til din bedrift? Da bør dere vurdere Maritim Trainee-ordningen. 

Gratulerer med dagen!

479 590 Maritime Bergen

Kvinner utgjør 50% av talentpotensialet i maritim næring, men hvor er de? I 2010 ble det laget en rapport av Maritime Bergen for å finne ut hvordan det sto til med antall kvinner i maritim næring. Resultatet var ikke bra. 

30 millioner til smarte havbaserte løsninger

1024 768 Maritime Bergen

Innen 1. juni har du mulighet til å søke midler fra en pott som støtter prosjekter du måtte ha, som vil bidra til blant annet større verdiskaping og bærekraftig utvikling.

CCB satser på Ågotnes

1024 768 Maritime Bergen

Coast Center Base AS på Ågotnes har vært gjennom tøffe år, men omstiller seg til ny vekst og høyere aktivitet. – CCB er gode på riggvedlikehold, klassing og modifikasjoner av offshore-installasjoner, men fremover satser vi mer også på maritime tjenester utenfor gass- og oljenæringen, forklarer viseadministrerende direktør Cristian Carter.

Et HAV av muligheter!

1024 498 Maritime Bergen

Torsdag 22. mars holder Maritime Bergen, i samarbeid med VilVite, gratisarrangementet Et HAV av muligheter, for jenter fra alle ungdom- og videregående skoler i Hordaland.

Opptur for norske sjøfolk

1024 680 Maritime Bergen

Endringer i NIS-/NOR-regelverket har ført til at antall norske sjøfolk det er krevd refusjon for har doblet seg på få år. – Dette er godt nytt. Skal Norge holde på sin globale posisjon som ledende havnasjon, krever det at vi beholder både tonnasje og kompetanse, sier daglig leder i Maritime Bergen Harald V. Hove. 

Håndterer næringen den grønne fremtid?

1024 585 Maritime Bergen

Den 15. mars vil Maritime Bergen, i samarbeid med Norwegian Electric Systems, holde «HAVtech – grønn energi» et seminar om en grønnere fremtid med grønnere løsninger.

Nytt selskap blant de 7 fjell

720 258 Maritime Bergen

Jebsens og Seatrans etablerer nytt selskap for maritime driftstjenester og bemanning, og Maritime Bergen ønsker det nye datterselskapet 7Mountains Maritime hjertelig velkommen inn i den maritime klyngen.

Lunsjseminar 20. februar med Bergen Energy Lab

1024 320 Maritime Bergen

I samarbeid med Bergen Energy Lab inviterer Maritime Bergen til lunsjmøte på Høyskolen på Vestlandet 20. februar kl 1215-1315.

Frokostmøte om Maritim Jus

1024 482 Maritime Bergen

Tidlig tirsdagsmorgen inviterte Maritime Bergen, i samarbeid med advokatfirmaet SANDS, til frokostmøtet; «Maritim Jus: Skipsfinansiering i et vanskelig marked» på Scandic Ørnen.

Dataloy Systems AS – vår nye hovedsamarbeidspartner!

350 260 Maritime Bergen

Vi ønsker Dataloy hjertelig velkommen på det maritime laget, og vi er glade over å kunne presentere dem som en av våre hovedsamarbeidspartner i 2018.

Grung og Nilsen besøker næringen!

528 330 Maritime Bergen

Tidlig fredagsmorgen startet bedriftsbesøket for Stortingsrepresentantene Ruth Grung (AP) og Tom Christer Nilsen (H). I et fullpakket program fikk politikerne besøke hele fem av våre samarbeidspartnere, for å få en større forståelse for den maritime næringen og ufordringene en står ovenfor.

“Det året Det Var Så Bratt”

600 338 Maritime Bergen

Øystein Sunde sin sang om 1965 – det året det var så bratt, kan vel så gjerne beskrive det maritime året 2016. På Haugesundskonferansen la Maritimt Forum frem sin årlige Verdiskapingsårbok hvor nøkkeltallene fra maritim næring gjennomgås basert på siste tilgjengelige regnskapsdata, dvs 2016.

Velkommen og gratulerer

200 200 Maritime Bergen

Vårt siste medlem Electro Automation Austevoll har som første leverandør levert batterihybridsystem til oppdrettsnæringen.

Sør-Afrika byr på muligheter for maritim industri!

648 281 Maritime Bergen

Innovation Norway og Norwegian Maritime Exporters inviterer deg til et møte om maritim industris muligheter i Sør Afrika – et marked i strategisk posisjon.

Norwegian Electric Systems, vår nye hovedsamarbeidspartner!

1024 683 Maritime Bergen

Maritime Bergen er stolte over å kunne presentere en ny hovedsamarbeidspartner, Norwegian Electric Systems!

Skipsfinansiering i et vanskelig marked

570 321 Maritime Bergen

Maritime Bergen inviterer, i samarbeid med Advokatfirmaet SANDS, til frokostmøtet Maritim Jus tirsdag den 13. februar.

Ny hovedsamarbeidspartner!

240 170 Maritime Bergen

I 2018 knytter Maritime Bergen til seg et utvalg hovedsamarbeidspartnere av store virksomheter fra ulike bransjer, som har betydning for lokalt næringsliv.  Dette gjør organisasjonen for å få en tett relasjon til bransjer og bedrifter, samt ha gode sparringpartnere som sikrer kvaliteten i det arbeidet som gjøres. Vi er glade over å kunne presentere Advokatfirmaet…

En gledens dag for Bergens stolthet

683 1024 Maritime Bergen

Etter lang tids usikkerhet om det videre samarbeidet mellom Sjøkrigsskolen (SKSK) og Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhl (SSSL), kom den gode nyheten om at det tette forholdet vil fortsette inn i fremtiden.

Trenger Norge et havinor?

1024 692 Maritime Bergen

Tidlig mandags morgen holdt Maritime Bergen, i samarbeid med Kystrederiene og Bergens Rederiforening, frokostmøtet «Trenger Norge et ‘Havinor’»? 

Marin 4.0 – Hva nå Bergen?

961 562 Maritime Bergen

Maritime Bergen øker stadig sin medlemsmasse, og et av våre nyeste medlemmer, Sonat Consulting, deler her sine refleksjoner omkring maritim nærings spennende fremtid.

Regjeringsplattformen: – Vil kunne styrke maritim næring

800 450 Maritime Bergen

Det er mange positive målsetninger for maritim næring i regjeringserklæringen. Om intensjonene følges opp i konkrete tiltak vil det kunne skapes mange nye arbeidsplasser i havnæringene framover skriver de fire daglige lederne i de Maritime Forumene i sin kronikk.

Maritime Bergen utfordrer Sjøfartsdirektoratet

1024 762 Maritime Bergen

Torsdag 18. januar var hele ledergruppen i Sjøfartsdirektoratet samlet i Bergen, og her ble de servert ris og ros, samt nye utfordringer som direktoratet ventes å måtte gi svar på for at maritim næring skal utvikle seg positivt i fremtiden. – Det er veldig kjekt at vi har en sjøfartsdirektør i Olav Akselsen som oppfordrer…

HAVLUNSJ – NÆRINGEN I TALL

1024 768 Maritime Bergen

Havet er Vestlandets fremste sysselsetter for innbyggere i alle de fire vestlandsfylkene, og mange nyetableringer innen marin, maritim, ikke-fornybar og fornybar næring gir grunn til å tro på at flere i fremtiden vil leve av havet.

VELKOMMEN TIL MARITIME BERGEN, TORBJØRN RØE ISAKSEN!

654 436 Maritime Bergen

Maritime Bergen ønsker landets nye næringsminister til lykke med nye oppgaver i regjeringen. – Vi benytter anledningen til å ønske ham velkommen til å sette seg på skolebenken hos våre medlemmer i den blå næringen. Det vil hjelpe ham å styrke Norge som en verdensledende havnasjon, sier daglig leder Harald Victor Hove.

Ministre til Marineholmen

660 440 Maritime Bergen

I anledning næringsminister og fiskeriminister sin planlagte reise for å besøke bergenske Havbedrifter i april, inviterer Maritime Bergen med samarbeidspartnere ministrne hjertelig velkommen til Marineholmen.

Trenger Norge et “Havinor”?

700 451 Maritime Bergen

Veitransport er blitt havnenes sterkeste konkurranse. Hvorfor frakte farlig last på våre smale veier opp og ned landet, i stedet for langs vår kjære kyst med skip? Dette er blant bekymringene til Kystrederiene som vil ha grønnere og tryggere løsninger.