Takk for i år, Arendal! Bilder fra Arendalsuka 2019

Takk for i år, Arendal! Bilder fra Arendalsuka 2019 464 828 Maritime Bergen

Over 45 arrangementer og aktiviteter ble gjennomført under Arendalsuka 2019. Derfor ønsker Maritime Bergen å takke hovedsamarbeidspartnere og partnere, gjester, maritime venner og ikke minst Seilskipet Statsraad Lehmkuhl!

På Sjøen – en konferanse for havets kvinner!

På Sjøen – en konferanse for havets kvinner! 1024 684 Maritime Bergen

Hvorfor er mangfold viktig? Teknologi, digitalisering og det grønne skiftet. Birgit Liodden, Forsvarets skolesenter, WISTA, Hurtigruten og Dualog. Er du en av havets kvinner og vil få med deg et vell av gode foredragsholdere, workshops og paneldebatter? Meld deg på På Sjøen 2019!

Maritime Bergen inntar Arendalsuka med Statsraad Lehmkuhl!

Maritime Bergen inntar Arendalsuka med Statsraad Lehmkuhl! 691 1024 Maritime Bergen

Nå nærmer det seg! 12. august seiler Maritime Bergen hele byens stolthet, Statsraad Lehmkuhl, til Arendalsuken – og du er invitert!

Flere norske sjøfolk på norske skip!

Flere norske sjøfolk på norske skip! 858 1024 Maritime Bergen

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det jobber mer enn 20 000 norske sjøfolk på norske skip. Det er en økning på nesten 400 sjøfolk siden året før.

Mer gods fraktet på sjøen: – Museskritt i riktig retning

Mer gods fraktet på sjøen: – Museskritt i riktig retning 420 290 Maritime Bergen

Antall tonn gods lastet og losset i norske havner økte med 2,2 prosent fra 2017 til 2018. De siste fem årene har godsmengden over havnene økt med 7,5 prosent, viser tall fra SSB.

– Rett og slett oppsiktsvekkende stor interesse for høyere maritim utdanning | 57 prosent økning i antall kvinner

– Rett og slett oppsiktsvekkende stor interesse for høyere maritim utdanning | 57 prosent økning i antall kvinner 716 475 Maritime Bergen

Sommeren byr ikke bare på sol, for hvert år sitter folk håpefulle og venter på svar fra Samordna opptak om de har kommet inn på drømmestudiet. På landsbasis viste dessuten søkertallene til tekno- maritime fag allerede i april at pågangen øker med 15 prosent fra 2018 – 2019, ifølge Samordna Opptak.

Røe Isaksen om maritim næring: – Industrien som bygget landet

Røe Isaksen om maritim næring: – Industrien som bygget landet 768 1024 Maritime Bergen

– Bergen er en node for det maritime i Norge – dette er industrien som bygget Norge, sa næringsminister Torbjørn Røe Isaksen da han i dag kom innom Maritime Bergen for ferske innspill og oppdatert kunnskap av representanter fra landets nest største eksportnæring

Maritime Bergen på Statsraad Lehmkuhl under Arendalsuka 2019

Maritime Bergen på Statsraad Lehmkuhl under Arendalsuka 2019 1024 1005 Maritime Bergen

Nok en gang drar Maritime Bergen ned til Arendalsuka (12. – 17. august) for å løfte havet opp på agendaen. Også i år har vi kontrahert byens stolthet, Statsraad Lehmkuhl.

Havvind + Equinor = Maritime muligheter

Havvind + Equinor = Maritime muligheter 1024 723 Maritime Bergen

Det var ikke bare klima som kom seirende ut da New York-guvernør Andrew Cuomo torsdag forrige uke annonserte at Equinor vant konkurransen om å bygge havvind tilsvarende  en produksjon på 816 MW. For er det noe våre kvinner og menn i den maritime næringen kan, så er det installasjoner til havs.

Storm i et vannglass?

Storm i et vannglass? 528 720 Maritime Bergen

Norled skal bygge Norges første bilferge driftet på hydrogen. Men hydrogen er per i dag ikke tilgjengelig i Norge. To studenter, som ble håndplukket under Maritime Bergen-arrangementet Storm i et vannglass, skal være med å løse hydrogen-utfordringen.

1 mrd. i friske midler til nullutslippsfond for næringstansport

1 mrd. i friske midler til nullutslippsfond for næringstansport 726 601 Maritime Bergen

– Allerede forrige uke, ved fremleggelsen av handlingsplan for grønn skipsfart, lovet regjeringen å følge opp så raskt som mulig. Når 1 milliard nå legges på bordet frem til 2020, er det en god sommernyhet for grønn omstilling i blå næring, sier Siv Remøy-Vangen, daglig leder i Maritime Bergen. Allerede i dag har Enova sentrale…

Handlingsplan for grønn skipsfart – et solid arbeidsdokument for grønt skifte i blå næring

Handlingsplan for grønn skipsfart – et solid arbeidsdokument for grønt skifte i blå næring 1024 763 Maritime Bergen

– Det er positivt at regjeringen i dag har lagt frem Handlingsplanen for grønn skipsfart. Den er etterspurt fra næringen og viktig for å konkretisere regjeringens politikk for grønn maritim omstilling, sier Siv Remøy-Vangen, daglig leder i Maritime Bergen, som møtte fremleggelsen med en varm velkomst.

Maritime Bergen samlet Vestlandet på Nor-Shipping

Maritime Bergen samlet Vestlandet på Nor-Shipping 720 960 Maritime Bergen

Statsminister Erna Solberg åpnet Maritime Bergens 138 kvm store fellesstand da en av verdens mest toneangivende maritime aktører var samlet på Lillestrøm og i Oslo 4. – 7. juni.

Maritim forsikring – mer enn et økonomisk sikkerhetsnett

Maritim forsikring – mer enn et økonomisk sikkerhetsnett 1024 899 Maritime Bergen

Maritime Bergen arrangerte frokostseminar i tett samarbeid med Gearbulk og Norwegian Hull Club om bord i Seilskipet Statsraad Lehmkuhl, hvor nærmere 50 personer var påmeldt. Stuerten serverte god kaffe og frokost noe som satte rammen for god stemning og et informativt seminar. Gearbulk og Norwegian Hull Club introdusere maritim forsikring ved å presentere et innblikk…

Revidert statsbudsjettet 2019

Revidert statsbudsjettet 2019 1024 571 Maritime Bergen

Revidert statsbudsjett 2019 – Satser på kunnskap og et renere hav, men kutter støtten til klimavennlig transport.

Bergen med nasjonalt LeaderShip

Bergen med nasjonalt LeaderShip 960 831 Maritime Bergen

En konvoi av utfordringer fyller horisonten for den maritime næringen. Derfor inviterte Norges hovedstad på hav – Bergen – NHH Shippingkonferanse LeaderShip 2019 på Grand Hotel Terminus onsdag. Målet: Styre unna strykene og plotte kursen videre.

THE OCEAN 2019 discover – connect – collaborate

THE OCEAN 2019 discover – connect – collaborate 300 234 Maritime Bergen

THE OCEAN lanserer en ny felles møteplass for kunnskapsdeling, samhandling og teknologiutvikling på tvers av de blå næringene. Første samling blir i Bergen 17.september 2019. THE OCEAN skal være en årlig begivenhet, og planleggingen av ytterligere storsatsing i 2020 er allerede i gang.

Storm i et vannglass

Storm i et vannglass 1024 684 Maritime Bergen

Inspirerende foredrag, spennende caser og interesserte flinke studenter gav god stemning under Storm i et vannglass 2019.

Maritime Bergen på Stortinget

Maritime Bergen på Stortinget 1024 680 Maritime Bergen

Tirsdag 5. mars var Maritime Bergen på Stortinget for å fremme saker som er viktige for næringen for representantene fra Hordaland. 

Ka vil DU bli?

Ka vil DU bli? 406 422 Maritime Bergen

Maritime Bergen har en årrekke, ved hjelp av våre medlemsbedrifter, synliggjort mulighetene i det maritime for niende klassinger. Denne gangen var det Norsk senter for maritim- og dykkemedisin som fikk besøk.

Ny daglig leder i Maritime Bergen på plass!

Ny daglig leder i Maritime Bergen på plass! 683 1024 Maritime Bergen

Siv Remøy-Vangen tiltrer 1.mars som ny daglig leder i Maritime Bergen. Siv har solid erfaring fra det maritime og vi ønsker henne velkommen ombord.

Mind the Gap – seminar med Raftostiftelsen

Mind the Gap – seminar med Raftostiftelsen 1024 768 Maritime Bergen

Torsdag avholdt Maritime Bergen og Raftostiftelsen mfl. et informativt og interessant seminar om menneskerettigheter i den maritime industrien.

Luftslottet som sprengte

Luftslottet som sprengte 683 1024 Maritime Bergen

Røkke-tårnet kan fort bli luftslottet som sprengte. Men det trenger ikke bli sånn, for havbiten av prosjektet hører hjemme i Bergen, skriver påtroppende daglig leder i Maritime Bergen, Siv Remøy-Vangen. 

StormGeo og DNV GL styrker sin posisjon i Latin-Amerika

StormGeo og DNV GL styrker sin posisjon i Latin-Amerika 1024 950 Maritime Bergen

Det bergensbaserte selskapet StormGeo utvider sin rekkevidde og blir det største værselkapet i Latin-Amerika gjennom en rykende fersk avtale signert mellom StormGeo og brasilianske Climatempo.

Et HAV av muligheter

Et HAV av muligheter 1024 684 Maritime Bergen

Onsdag 13. februar møtte 170 spente jenter opp da Maritime Bergen, i samarbeid med VilVite, gjennomførte den årlige maritime realfagsdagen for jenter – Et HAV av muligheter.

Hvordan bli en reder?

Hvordan bli en reder? 370 493 Maritime Bergen

Det er mange fremragende historier om redere, men felles for de fleste: de har penger. Er det bare nok penger som skal til for å starte opp et rederi?

Harald Victor Hove mønstrer av

Harald Victor Hove mønstrer av 941 1024 Maritime Bergen

-Jeg er utrolig glad for tiden min i Maritime Bergen og vil takke medlemmer, samarbeidspartnere, medarbeidere og styret for at jeg fikk være med på denne flotte reisen. Jeg mønstrer av denne skuten, men med meg tar jeg mye god kunnskap om havnæringenes betydning for byen og landet som jeg absolutt skal få god bruk…

LMG Marin med signalkontrakt på historisk rute

LMG Marin med signalkontrakt på historisk rute 1024 420 Maritime Bergen

Det bergensbaserte skipsdesignselskapet skal levere design og teknologi til de to nye Woolwich-fergene i London som med sin 700 års historie bemanner en av verdens eldste fergeruter, skriver Bergensavisen.

Seminar om bruk av gass i skipsfart

Seminar om bruk av gass i skipsfart 768 1024 Maritime Bergen

Bakgrunnen for seminaret var klima- og miljøkrav rettet mot skipsfarten som medfører at rederiene må tenke nytt med hensyn til drivstoff. 

Corvus sikret storkontrakt med Fjord1

Corvus sikret storkontrakt med Fjord1 768 1024 Maritime Bergen

Samme dag som statsminister Erna Solberg klipper snoren i Siemens sin nye batterifabrikk i Trondheim, melder Corvus at de skal levere batteripakker til fem nye, helelektriske ferger, skriver Sysla.