Ny maritim bachelorutdanning

960 355 Maritime Bergen

Fra høsten 2019 tilbyr Høgskolen på Vestlandet en ny maritim bachelorutdanning som er spesialtilpasset søkere med toårig utdanning fra maritim fagskole.

Vårens studentpraktikant er klar

1024 768 Maritime Bergen

Gjennom flere år har Maritime Bergen hatt studentpraktikanter utplassert, og denne våren er ikke et unntak. Årets praktikant er politikkstudenten Maren Søvre Haukeland som kommer fra Universitetet i Bergen. 

Maritime Bergen med rekordvekst i 2018

941 1024 Maritime Bergen

I 2018 opplevde Maritime Bergen en medlemsvekst på 36 prosent. Det er andre år på rad stiftelsen har lagt kraftig på seg.

God jul fra Maritime Bergen

620 465 Maritime Bergen

.

Cruiseindustrien med historisk klimaforpliktelse

620 413 Maritime Bergen

Cruise Lines International Association (CLIA) annonserte denne uken en historisk forpliktelse for cruisenæringen om å redusere flåtens karbonutslipp med 40 prosent innen 2030, skriver CLIA i en pressemelding.

Anbefaler Dokken

1024 679 Maritime Bergen

Dokken anbefales for samlokalisering av Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet, skriver regjeringen i en pressemelding.

Er du student og har lyst på sommerjobb?

540 282 Maritime Bergen

Bare innrøm det, du har også drømt om en sommer i raske Rogaland. Det kan du få nå, fordi Sjøfartsdirektoratet søker 5 sommervikarer

Maritim byvandring i ny drakt

1024 520 Maritime Bergen

I 2016 laget Maritime Bergen en egen app sammen med Bergens Sjøfartsmuseum, for å guide besøkende i Bergen rundt i vår stolte sjøfartshistorie. Etter en oppgradering fremstår appen i ny drakt og med nytt navn.

Statsraaden får penger til nytt skrog

1024 702 Maritime Bergen

Onsdag kom gladnyheten om at Statsraad Lehmkuhl får 1,5 millioner kroner i tilleggsbevilgning for å bytte ut det 100 år gamle skroget.

DOF blant de beste på klimarapportering

557 346 Maritime Bergen

Etter to hendelser med tragisk utfall startet DOF en gjennomgang av hele sin virksomhet. I oktober ble rederiet kåret til et av børsens beste på å rapportere om bærekraft, skrev Bergens Tidende mandag 10. des.

Havnerådet: Godshavnen flyttes til Ågotnes

1000 563 Maritime Bergen

Havnerådet har i dag fattet fattet prinsippvedtak om at godshavnen ved Bergen Havn kan flyttes fra Dokken i sentrum til Ågotnes.

Ny daglig leder i Maritime Bergen!

683 1024 Maritime Bergen

Siv Remøy-Vangen er ansatt som ny daglig leder i Maritime Bergen og vil ta over stafettpinnen etter Harald V. Hove.

Jorden rundt med Statsraad Lehmkuhl

1024 702 Maritime Bergen

Fra 2021 til 2023 planlegger et av verdens største og vakreste seilskip – Statsraad Lehmkuhl – å seile jorden rundt. Får de flere samarbeidspartnere med på plass, vil Lehmkul allerede ved utgangen av året kunne bekrefte at jordomseilingen blir et faktum.

Enova gir 50 millioner til landstrøm for cruise

1024 574 Maritime Bergen

Etter lang tid i venteboksen for støtte til landstrøm i Bergen, legger Enova endelig pengene på bordet og gir tommel opp for landstrøm til cruiseskipene i byen.

Årets siste Maritim Juss

978 1024 Maritime Bergen

Sammen med vår samarbeidspartner SANDS, avholdt Maritime Bergen årets siste utgave i foredragsrekken Maritim Juss.

All we want for Christmas…

1024 683 Maritime Bergen

Status fra Maritimt Forum for 30. november viser at det forsatt er kadetter som ikke har fått mønstre på i løpet av høsten.

Plast

950 633 Maritime Bergen

Bergen kommune er en av aktørene som har gått sammen for å bekjempe ett av århundrets største globale miljøproblem. I mai holdt Maritime Bergen, med samarbeidspartnere et initierende møte for dette viktige samarbeidet.

Takk for et fantastisk opphold

768 1024 Maritime Bergen

“Mitt praktikantopphold hos Maritime Bergen er over, og jeg kan se tilbake på en fantastisk og lærerik høst. Dette takket være den flotte administrasjonen som holder til midt i smørøyet av Bergen sentrum.” 

Nytt havnenknutepunkt I Bergensregionen?  

638 468 Maritime Bergen

Tirsdag 20 november, arrangerte Maritime Bergen, CCB og Vest- Næringsråd halvdagsmøtetThe North Atlantic Gateway”- Nytt havneknutepunkt i Bergensregionen?

Lastebilene står for hele veksten i godstransport på Vestlandet

799 423 Maritime Bergen

Godstransporten mellom øst og vest har økt med 100.000 turer på 7 år, mens for transport på bane og sjø har det omtrent ikke vært vekst. Det viser Godsundersøkelse Vestlandet 2018.

Maritime Bergen inntar verdens største Pepperkakeby

786 698 Maritime Bergen

Den 17. november åpne pepperkakebyen i Bergen for 28 år på rad! Denne gang kommer også Maritime Bergen med et egenprodusert innslag som skal stilles ut i verdens største pepperkakeby.

Økt vekst, mindre ledigheten og flere jobber i den maritime næringen

585 491 Maritime Bergen

Ny shipping-teknologi som bidrar til vekst og flere jobber, blir lagt merke til. I tillegg til gode eksempler fra bedrifter som Grieg Star, viser Maritimt Barometer samme trend.

Samfunnsøkonomisk lønnsomt å flytte godshavnen til Ågotnes

1024 576 Maritime Bergen

I en rykende fersk rapport utarbeidet av Menon Economics på bestilling fra Ågotnes Næringspark, fremgår det at det er samfunnsøkonomisk lønnsomt å flytte godshavnen fra Dokken til Ågotnes.

Maritime Bergen søker ny daglig leder!

1024 576 Maritime Bergen

Vil du være med å befeste og utvikle havbyen Bergen som verdensledende innen maritim industri og kompetanse?

Årets store begivenhet for studiner

1024 768 Maritime Bergen

Kvinner i Kuling, årets store begivenhet for kvinnelige studenter har gått av stabelen. I år som i fjor ble arrangementet en vellykket kveld.

Cruiseturismens økonomiske betydning i Bergen

575 624 Maritime Bergen

På oppdrag fra Maritime Bergen, Bergen Næringsråd og Bergen Reiselivslag, har Menon Economics gjennomført en analyse av cruiseturismens økonomiske betydning i Bergen.

Resultatene fra Maritimt Barometer 2018: Representativt for hele Vestlandet!

1024 307 Maritime Bergen

I samarbeid med de maritime forumene på Vestlandet, kystrederiene og rederiforeningene, lanserte Maritime Bergen Maritimt barometer for andre gang på rad, Maritimt barometer 2018. Undersøkelsen som ble utført av 150 maritime bedrifter taler for seg selv. Havnæringene ønsker økt aktivitet på norsk sokkel, stabile rammevilkår og bærekraftig infrastruktur.

Åpning av Bergen HoloDeck

720 743 Maritime Bergen

Tidligere ble man tvunget til å sette seg inn i tegninger på flate ark for å bygge nye skip. Nå kan man få tegningene til å bli virkelighet og se med egne øyne om roret bør sitte lavere, rattet høyere eller om det er plass på dekk til det man bygger for å håndtere. 

Maritime Bergen på Transport & Logistikk-konferansen

1024 768 Maritime Bergen

Mandag og tirsdag denne uken feirer Transport & Logistikk-konferansen 60 år. 900 deltakere fra hele landet er samlet på Gardermoen for å måle temperaturen i bransjen og for å titte inn i spåkulen for hvordan næringen kommer til å utvikle seg de neste årene.

Handlingsplan for UiB og Kina

1024 741 Maritime Bergen

Samtidig med det norske statsbesøket i Kina denne uken, ble handlingsplan for UiB og Kina presentert. Hav, klima/energi og globale utfordringer løftes opp i strategien.