Palantir innfusjonert med Marlink

Palantir innfusjonert med Marlink 1024 711 Maritime Bergen

I 2017 kjøpte det globale IT selskapet Marlink alle aksjene i Palantir, en av Maritime Bergens medlemmer, og fra september i år er alle enheter fra Palantir innfusjonert under det globale IT selskapet.

VUVI AS (VEST UNDERVANNSINSPEKSJON)

VUVI AS (VEST UNDERVANNSINSPEKSJON) 1024 617 Maritime Bergen

Vi ønsker VUVI AS (VEST UNDERVANNSINSPEKSJON) velkommen som ny medlemsbedrift hos Maritime Bergen! Med en moderne RUV-flåte, tilbyr VUVI AS forskjellige former for undervannsinspeksjons-tjenester.

Positivt for satsingen på grønn skipsfart

Positivt for satsingen på grønn skipsfart 1024 705 Maritime Bergen

Regjeringen la mandag frem forslag om statsbudsjett for 2020. Det var svært gledelig at regjeringen bevilger 100 mill. kroner til grønn skipsfart. Ocean Space Laboratories får som tidligere kjent 55 mill. kroner til forprosjekteringen. I en tid med økende global uro er det viktig og riktig at regjeringen viderefører sentrale maritime rammevilkår.

Statsbudsjettet 2020: Forventer tiltak for flere arbeidsplasser i havnæringene.

Statsbudsjettet 2020: Forventer tiltak for flere arbeidsplasser i havnæringene. 1024 705 Maritime Bergen

Mandag 7. oktober legger regjeringen frem sitt forslag til statsbudsjett for 2020. Maritime Bergen i samarbeid med Maritimt Forum forventer at regjeringen følger opp sin havstrategi og sine klimamål med konkrete tiltak for flere arbeidsplasser i havnæringene.

Grønn skipsfinansiering i møte med den perfekte storm

Grønn skipsfinansiering i møte med den perfekte storm 1024 767 Maritime Bergen

Maritim næring står på broen i møte med den perfekte storm vil vi måtte gjennomgå de mest fundamentale endringene innenfor vår tid i møte med vår tids største utfordring; klimakrisen. Norge skal bli et lavutslippsamfunn samtidig som vår næring møter nye krav fra IMO om redusert utslipp og effektivisering. Veien er krevende, men den vil…

Klimavennlig Bergenser

Klimavennlig Bergenser 1024 682 Maritime Bergen

Med Bergen i «hekken» la Utkilens nyeste kjemikalieskip «Mostraum» til ved Bergen havn fredag. Skipet er det første i en serie av 4, hvor søstrene blir levert innen midio 2020. Skipet er klargjort for landstrøm og LNG, og sammenlignet med andre skip i samme størrelse kutter «Mostraum» Co2 utslipp med hele 30%.

Flytende havvind kan bli norsk milliardindustri!

Flytende havvind kan bli norsk milliardindustri! 576 484 Maritime Bergen

Dagen før statsminister Erna Solberg inviterer til toppmøte om havvind i Bergen, viser ny rapport at flytende havvind kan skape verdier på opptil 117 milliarder kroner og en sysselsettingseffekt på 128 400 årsverk i Norge over en 30-års periode.

På Sjøen

På Sjøen 1024 587 Maritime Bergen

For å overkomme utfordringene den maritime næringen står over for, er vi avhengig av å rekruttere inn samt beholde de klokeste hodene. Mangfold i bransjen er en nøkkel til dette, men et hittil et ubenyttet konkurransefortrinn. Maritime Bergen adresserte nettopp dette da På Sjøen – en konferanse for havets kvinner, ble avholdt i Bergen.

Sterk vekst i grønn maritim næring

Sterk vekst i grønn maritim næring 960 540 Maritime Bergen

Omsetning i teknologier som reduserer utslipp av klima- eller miljøskadelige gasser innen maritim næring har tredoblet seg de siste fem årene, til 28 milliarder kroner i 2018. Rekordomsetningen la grunnlag for omtrent 8 000 arbeidsplasser i maritim næring fjor, skriver Norges Rederiforbund.

Maritime Hybrid & Electric Conference

Maritime Hybrid & Electric Conference 648 595 Maritime Bergen

Den 4. og 5. september ble konferansen Maritime Hybrid & Electric Conference holdt på Scandic City Bergen av Riviera. Arrangementets agenda var: Achieving significant reductions in fuel consumption, maintenance costs and emission.  Med nesten 90 deltakende bedrifter fra verden over i tillegg til spennende foredrag, var det interessante minglemuligheter i kaffepausene.

Fra Bacardi til verdens største skipsbatterier

Fra Bacardi til verdens største skipsbatterier 768 1024 Maritime Bergen

I Vinmonopolets gamle hovedlager på Midtun i Bergen, inviterte det canada-baserte selskapet Corvus Energy til storslått åpningsfeiring torsdag kveld med kommunalminister Monica Mæland som snorklipper.

Maritime Bergens nye studentpraktikant

Maritime Bergens nye studentpraktikant 1024 768 Maritime Bergen

Maritime Bergen har i flere år tilbudt praksisplass for studenter. Høstens nyeste tilskudd på praktikantkontoret er nå på plass. Nora Korbosli kommer fra NTNU i Ålesund, og er organisasjonens første shipping-student.

Maritime Bergen Law Summer Programme 2019

Maritime Bergen Law Summer Programme 2019 474 264 Maritime Bergen

To tettpakkede uker med undervisning, bedriftsbesøk, kulturutveksling og Bergens-aktiviteter er over. I august fikk en gruppe utenlandske studenter grundig innblikk i norsk maritim rett gjennom vår egen sommerskole.

HAVlunsj: Blå bybane – Vanntett konsept eller våt drøm?

HAVlunsj: Blå bybane – Vanntett konsept eller våt drøm? 1024 768 Maritime Bergen

Rundt 70 personer møtte opp for å lære med da Maritime Bergen overtok stafettpinnen og arrangerte HAVlunsj.

Arendalsuka 2019

Arendalsuka 2019 1024 575 Maritime Bergen

Besøkende, bedriftsledere og næringslivsredaktører fylte setene til randen en hel uke til ende da sørlandsidyll møtte Vestlandets stolthet, Statsraad Lehmkuhl.

Ny studentpraktikant i Maritime Bergen

Ny studentpraktikant i Maritime Bergen 897 1024 Maritime Bergen

Hvert semester tar Maritime Bergen inn en til to studentpraktikanter. Høsten 2019 er intet unntak!

Takk for i år, Arendal! Bilder fra Arendalsuka 2019

Takk for i år, Arendal! Bilder fra Arendalsuka 2019 464 828 Maritime Bergen

Over 45 arrangementer og aktiviteter ble gjennomført under Arendalsuka 2019. Derfor ønsker Maritime Bergen å takke hovedsamarbeidspartnere og partnere, gjester, maritime venner og ikke minst Seilskipet Statsraad Lehmkuhl!

På Sjøen – en konferanse for havets kvinner!

På Sjøen – en konferanse for havets kvinner! 1024 684 Maritime Bergen

Hvorfor er mangfold viktig? Teknologi, digitalisering og det grønne skiftet. Birgit Liodden, Forsvarets skolesenter, WISTA, Hurtigruten og Dualog. Er du en av havets kvinner og vil få med deg et vell av gode foredragsholdere, workshops og paneldebatter? Meld deg på På Sjøen 2019!

Maritime Bergen inntar Arendalsuka med Statsraad Lehmkuhl!

Maritime Bergen inntar Arendalsuka med Statsraad Lehmkuhl! 691 1024 Maritime Bergen

Nå nærmer det seg! 12. august seiler Maritime Bergen hele byens stolthet, Statsraad Lehmkuhl, til Arendalsuken – og du er invitert!

Flere norske sjøfolk på norske skip!

Flere norske sjøfolk på norske skip! 858 1024 Maritime Bergen

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det jobber mer enn 20 000 norske sjøfolk på norske skip. Det er en økning på nesten 400 sjøfolk siden året før.

Mer gods fraktet på sjøen: – Museskritt i riktig retning

Mer gods fraktet på sjøen: – Museskritt i riktig retning 420 290 Maritime Bergen

Antall tonn gods lastet og losset i norske havner økte med 2,2 prosent fra 2017 til 2018. De siste fem årene har godsmengden over havnene økt med 7,5 prosent, viser tall fra SSB.

– Rett og slett oppsiktsvekkende stor interesse for høyere maritim utdanning | 57 prosent økning i antall kvinner

– Rett og slett oppsiktsvekkende stor interesse for høyere maritim utdanning | 57 prosent økning i antall kvinner 716 475 Maritime Bergen

Sommeren byr ikke bare på sol, for hvert år sitter folk håpefulle og venter på svar fra Samordna opptak om de har kommet inn på drømmestudiet. På landsbasis viste dessuten søkertallene til tekno- maritime fag allerede i april at pågangen øker med 15 prosent fra 2018 – 2019, ifølge Samordna Opptak.

Røe Isaksen om maritim næring: – Industrien som bygget landet

Røe Isaksen om maritim næring: – Industrien som bygget landet 768 1024 Maritime Bergen

– Bergen er en node for det maritime i Norge – dette er industrien som bygget Norge, sa næringsminister Torbjørn Røe Isaksen da han i dag kom innom Maritime Bergen for ferske innspill og oppdatert kunnskap av representanter fra landets nest største eksportnæring

Maritime Bergen på Statsraad Lehmkuhl under Arendalsuka 2019

Maritime Bergen på Statsraad Lehmkuhl under Arendalsuka 2019 1024 1005 Maritime Bergen

Nok en gang drar Maritime Bergen ned til Arendalsuka (12. – 17. august) for å løfte havet opp på agendaen. Også i år har vi kontrahert byens stolthet, Statsraad Lehmkuhl.

Havvind + Equinor = Maritime muligheter

Havvind + Equinor = Maritime muligheter 1024 723 Maritime Bergen

Det var ikke bare klima som kom seirende ut da New York-guvernør Andrew Cuomo torsdag forrige uke annonserte at Equinor vant konkurransen om å bygge havvind tilsvarende  en produksjon på 816 MW. For er det noe våre kvinner og menn i den maritime næringen kan, så er det installasjoner til havs.

Storm i et vannglass?

Storm i et vannglass? 528 720 Maritime Bergen

Norled skal bygge Norges første bilferge driftet på hydrogen. Men hydrogen er per i dag ikke tilgjengelig i Norge. To studenter, som ble håndplukket under Maritime Bergen-arrangementet Storm i et vannglass, skal være med å løse hydrogen-utfordringen.

1 mrd. i friske midler til nullutslippsfond for næringstansport

1 mrd. i friske midler til nullutslippsfond for næringstansport 726 601 Maritime Bergen

– Allerede forrige uke, ved fremleggelsen av handlingsplan for grønn skipsfart, lovet regjeringen å følge opp så raskt som mulig. Når 1 milliard nå legges på bordet frem til 2020, er det en god sommernyhet for grønn omstilling i blå næring, sier Siv Remøy-Vangen, daglig leder i Maritime Bergen. Allerede i dag har Enova sentrale…

Handlingsplan for grønn skipsfart – et solid arbeidsdokument for grønt skifte i blå næring

Handlingsplan for grønn skipsfart – et solid arbeidsdokument for grønt skifte i blå næring 1024 763 Maritime Bergen

– Det er positivt at regjeringen i dag har lagt frem Handlingsplanen for grønn skipsfart. Den er etterspurt fra næringen og viktig for å konkretisere regjeringens politikk for grønn maritim omstilling, sier Siv Remøy-Vangen, daglig leder i Maritime Bergen, som møtte fremleggelsen med en varm velkomst.

Maritime Bergen samlet Vestlandet på Nor-Shipping

Maritime Bergen samlet Vestlandet på Nor-Shipping 720 960 Maritime Bergen

Statsminister Erna Solberg åpnet Maritime Bergens 138 kvm store fellesstand da en av verdens mest toneangivende maritime aktører var samlet på Lillestrøm og i Oslo 4. – 7. juni.

Maritim forsikring – mer enn et økonomisk sikkerhetsnett

Maritim forsikring – mer enn et økonomisk sikkerhetsnett 1024 899 Maritime Bergen

Maritime Bergen arrangerte frokostseminar i tett samarbeid med Gearbulk og Norwegian Hull Club om bord i Seilskipet Statsraad Lehmkuhl, hvor nærmere 50 personer var påmeldt. Stuerten serverte god kaffe og frokost noe som satte rammen for god stemning og et informativt seminar. Gearbulk og Norwegian Hull Club introdusere maritim forsikring ved å presentere et innblikk…