1 mrd. i friske midler til nullutslippsfond for næringstansport

1 mrd. i friske midler til nullutslippsfond for næringstansport 726 601 Maritime Bergen

– Allerede forrige uke, ved fremleggelsen av handlingsplan for grønn skipsfart, lovet regjeringen å følge opp så raskt som mulig. Når 1 milliard nå legges på bordet frem til 2020, er det en god sommernyhet for grønn omstilling i blå næring, sier Siv Remøy-Vangen, daglig leder i Maritime Bergen. Allerede i dag har Enova sentrale…

Handlingsplan for grønn skipsfart – et solid arbeidsdokument for grønt skifte i blå næring

Handlingsplan for grønn skipsfart – et solid arbeidsdokument for grønt skifte i blå næring 1024 763 Maritime Bergen

– Det er positivt at regjeringen i dag har lagt frem Handlingsplanen for grønn skipsfart. Den er etterspurt fra næringen og viktig for å konkretisere regjeringens politikk for grønn maritim omstilling, sier Siv Remøy-Vangen, daglig leder i Maritime Bergen, som møtte fremleggelsen med en varm velkomst.

Maritime Bergen samlet Vestlandet på Nor-Shipping

Maritime Bergen samlet Vestlandet på Nor-Shipping 720 960 Maritime Bergen

Statsminister Erna Solberg åpnet Maritime Bergens 138 kvm store fellesstand da en av verdens mest toneangivende maritime aktører var samlet på Lillestrøm og i Oslo 4. – 7. juni.

Revidert statsbudsjettet 2019

Revidert statsbudsjettet 2019 1024 571 Maritime Bergen

Revidert statsbudsjett 2019 – Satser på kunnskap og et renere hav, men kutter støtten til klimavennlig transport.

Bergen med nasjonalt LeaderShip

Bergen med nasjonalt LeaderShip 960 831 Maritime Bergen

En konvoi av utfordringer fyller horisonten for den maritime næringen. Derfor inviterte Norges hovedstad på hav – Bergen – NHH Shippingkonferanse LeaderShip 2019 på Grand Hotel Terminus onsdag. Målet: Styre unna strykene og plotte kursen videre.

THE OCEAN 2019 discover – connect – collaborate

THE OCEAN 2019 discover – connect – collaborate 300 234 Maritime Bergen

THE OCEAN lanserer en ny felles møteplass for kunnskapsdeling, samhandling og teknologiutvikling på tvers av de blå næringene. Første samling blir i Bergen 17.september 2019. THE OCEAN skal være en årlig begivenhet, og planleggingen av ytterligere storsatsing i 2020 er allerede i gang.

Storm i et vannglass

Storm i et vannglass 1024 684 Maritime Bergen

Inspirerende foredrag, spennende caser og interesserte flinke studenter gav god stemning under Storm i et vannglass 2019.

Maritime Bergen på Stortinget

Maritime Bergen på Stortinget 1024 680 Maritime Bergen

Tirsdag 5. mars var Maritime Bergen på Stortinget for å fremme saker som er viktige for næringen for representantene fra Hordaland. 

Ka vil DU bli?

Ka vil DU bli? 406 422 Maritime Bergen

Maritime Bergen har en årrekke, ved hjelp av våre medlemsbedrifter, synliggjort mulighetene i det maritime for niende klassinger. Denne gangen var det Norsk senter for maritim- og dykkemedisin som fikk besøk.

Ny daglig leder i Maritime Bergen på plass!

Ny daglig leder i Maritime Bergen på plass! 683 1024 Maritime Bergen

Siv Remøy-Vangen tiltrer 1.mars som ny daglig leder i Maritime Bergen. Siv har solid erfaring fra det maritime og vi ønsker henne velkommen ombord.

Mind the Gap – seminar med Raftostiftelsen

Mind the Gap – seminar med Raftostiftelsen 1024 768 Maritime Bergen

Torsdag avholdt Maritime Bergen og Raftostiftelsen mfl. et informativt og interessant seminar om menneskerettigheter i den maritime industrien.

Luftslottet som sprengte

Luftslottet som sprengte 683 1024 Maritime Bergen

Røkke-tårnet kan fort bli luftslottet som sprengte. Men det trenger ikke bli sånn, for havbiten av prosjektet hører hjemme i Bergen, skriver påtroppende daglig leder i Maritime Bergen, Siv Remøy-Vangen. 

StormGeo og DNV GL styrker sin posisjon i Latin-Amerika

StormGeo og DNV GL styrker sin posisjon i Latin-Amerika 1024 950 Maritime Bergen

Det bergensbaserte selskapet StormGeo utvider sin rekkevidde og blir det største værselkapet i Latin-Amerika gjennom en rykende fersk avtale signert mellom StormGeo og brasilianske Climatempo.

Et HAV av muligheter

Et HAV av muligheter 1024 684 Maritime Bergen

Onsdag 13. februar møtte 170 spente jenter opp da Maritime Bergen, i samarbeid med VilVite, gjennomførte den årlige maritime realfagsdagen for jenter – Et HAV av muligheter.

Hvordan bli en reder?

Hvordan bli en reder? 370 493 Maritime Bergen

Det er mange fremragende historier om redere, men felles for de fleste: de har penger. Er det bare nok penger som skal til for å starte opp et rederi?

Harald Victor Hove mønstrer av

Harald Victor Hove mønstrer av 941 1024 Maritime Bergen

-Jeg er utrolig glad for tiden min i Maritime Bergen og vil takke medlemmer, samarbeidspartnere, medarbeidere og styret for at jeg fikk være med på denne flotte reisen. Jeg mønstrer av denne skuten, men med meg tar jeg mye god kunnskap om havnæringenes betydning for byen og landet som jeg absolutt skal få god bruk…

LMG Marin med signalkontrakt på historisk rute

LMG Marin med signalkontrakt på historisk rute 1024 420 Maritime Bergen

Det bergensbaserte skipsdesignselskapet skal levere design og teknologi til de to nye Woolwich-fergene i London som med sin 700 års historie bemanner en av verdens eldste fergeruter, skriver Bergensavisen.

Seminar om bruk av gass i skipsfart

Seminar om bruk av gass i skipsfart 768 1024 Maritime Bergen

Bakgrunnen for seminaret var klima- og miljøkrav rettet mot skipsfarten som medfører at rederiene må tenke nytt med hensyn til drivstoff. 

Corvus sikret storkontrakt med Fjord1

Corvus sikret storkontrakt med Fjord1 768 1024 Maritime Bergen

Samme dag som statsminister Erna Solberg klipper snoren i Siemens sin nye batterifabrikk i Trondheim, melder Corvus at de skal levere batteripakker til fem nye, helelektriske ferger, skriver Sysla.

NHH Shippingkonferansen – LeaderShip 2019

NHH Shippingkonferansen – LeaderShip 2019 626 450 Maritime Bergen

24. april braker det løs med årets utgave av  NHH Shippingkonferansen – LeaderShip 2019. Påmeldingen er åpen og vi lover et godt program med blikket rettet mot det som skjer globalt rundt handel, handelspolitikk og Norge sin posisjon oppi det hele.

Granavolden-plattformen – hva har den å si for maritim næring?

Granavolden-plattformen – hva har den å si for maritim næring? 1024 599 Maritime Bergen

Onsdag kveld la de fire partiene på ikke-sosialistisk side frem sin politiske plattform.

Ny maritim bachelorutdanning

Ny maritim bachelorutdanning 960 355 Maritime Bergen

Fra høsten 2019 tilbyr Høgskolen på Vestlandet en ny maritim bachelorutdanning som er spesialtilpasset søkere med toårig utdanning fra maritim fagskole.

Vårens studentpraktikant er klar

Vårens studentpraktikant er klar 1024 768 Maritime Bergen

Gjennom flere år har Maritime Bergen hatt studentpraktikanter utplassert, og denne våren er ikke et unntak. Årets praktikant er politikkstudenten Maren Søvre Haukeland som kommer fra Universitetet i Bergen. 

Maritime Bergen med rekordvekst i 2018

Maritime Bergen med rekordvekst i 2018 941 1024 Maritime Bergen

I 2018 opplevde Maritime Bergen en medlemsvekst på 36 prosent. Det er andre år på rad stiftelsen har lagt kraftig på seg.

God jul fra Maritime Bergen

God jul fra Maritime Bergen 620 465 Maritime Bergen

.

Cruiseindustrien med historisk klimaforpliktelse

Cruiseindustrien med historisk klimaforpliktelse 620 413 Maritime Bergen

Cruise Lines International Association (CLIA) annonserte denne uken en historisk forpliktelse for cruisenæringen om å redusere flåtens karbonutslipp med 40 prosent innen 2030, skriver CLIA i en pressemelding.

Anbefaler Dokken

Anbefaler Dokken 1024 679 Maritime Bergen

Dokken anbefales for samlokalisering av Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet, skriver regjeringen i en pressemelding.

Er du student og har lyst på sommerjobb?

Er du student og har lyst på sommerjobb? 540 282 Maritime Bergen

Bare innrøm det, du har også drømt om en sommer i raske Rogaland. Det kan du få nå, fordi Sjøfartsdirektoratet søker 5 sommervikarer

Maritim byvandring i ny drakt

Maritim byvandring i ny drakt 1024 520 Maritime Bergen

I 2016 laget Maritime Bergen en egen app sammen med Bergens Sjøfartsmuseum, for å guide besøkende i Bergen rundt i vår stolte sjøfartshistorie. Etter en oppgradering fremstår appen i ny drakt og med nytt navn.

Statsraaden får penger til nytt skrog

Statsraaden får penger til nytt skrog 1024 702 Maritime Bergen

Onsdag kom gladnyheten om at Statsraad Lehmkuhl får 1,5 millioner kroner i tilleggsbevilgning for å bytte ut det 100 år gamle skroget.