STØ KURS I USIKRE TIDER

653 457 Maritime Bergen

Med forslaget til statsbudsjett for 2018 viderefører regjeringen viktige maritime rammevilkår som rederiskatteordningen og refusjonsordningen for sjøfolk. Men samtidig svekkes ambisjonene om et grønt taktskifte.

Årets grønneste konferanse

582 594 Maritime Bergen

Maritime Bergen og Bergen og Omland Havnevesen har den glede å invitere deg til en helt ny konferanse om grønne havner i Europa. Dette er en unik mulighet til å få siste nytt om hva som skjer innen arbeidet, og høste erfaringer fra utviklingen av grønne havner over hele verden.

Maritim fredagspils

960 960 Maritime Bergen

Det er duket for en ny Maritim fredagspils og vi ønsker alle hjertelig velkommen!

Bergen cruiser framover!

1024 672 Maritime Bergen

Mange av Maritime Bergens medlemmer brukte nok en lunsj sammen med øvrige kolleger i den maritime klyngen. Denne gangen var det Bergen som cruise-by som var temaet.

Maritime Bergen gratulerer!

1024 464 Maritime Bergen

Maritime Bergen gratulerer de nye medlemmene av Hordalandsbenken, og ser fram til fire nye år med viktig maritimt samarbeid.

Ring meg!

819 1024 Maritime Bergen

Harald  Victor Hove tok fatt på jobben som daglig leder i Maritime Bergen 1. september. Hove har lang fartstid fra politikk, kommunikasjon og myndighetsarbeid, og gleder seg til å lære den maritime næringen bedre å kjenne gjennom sin nye rolle.

Et hav av muligheter

504 305 Maritime Bergen

Programmet er klart! På konferansen Et hav av muligheter møter du blant andre Erna Solberg og Frederic Hauge fra Bellona. Hvordan skape en bærekraftig fremtid for havet, som vil gi fremtidens generasjoner muligheten til fortsatt å høste fra havet?

Dagens kandidatintervju: Tor Sundby (R)

510 200 Maritime Bergen

I uken frem mot stortingsvalget publiserer Maritime Bergen kandidatintervjuer med representanter fra ulike parti. I dag, Tor Sundby fra Rødt.

Dagens kandidatintervju: Gina Barstad (SV)

997 1024 Maritime Bergen

I uken frem mot stortingsvalget publiserer Maritime Bergen kandidatintervjuer med representanter fra ulike parti. I dag, Gina Barstad fra SV.

Dagens kandidatintervju: Arild Hermstad (MDG)

1024 501 Maritime Bergen

I uken frem mot stortingsvalget publiserer Maritime Bergen kandidatintervjuer med representanter fra ulike parti. I dag, Arild Hermstad fra Miljøpartiet de grønne.

Dagens kandidatintervju: Helge Andre Njåstad (FrP)

580 384 Maritime Bergen

I uken frem mot stortingsvalget publiserer Maritime Bergen kandidatintervjuer med representanter fra ulike politiske parti. I dag, Helge Andre Njåstad fra Fremskrittspartiet.

Dagens kandidatinertvju: Torill Selsvold Nyborg (KrF)

1000 562 Maritime Bergen

I uken frem mot stortingsvalget publiserer Maritime Bergen kandidatintervjuer med representanter fra ulike politiske parti. I dag, Torill Selsvold Nyborg fra Kristelig Folkeparti.

Dagens kandidatintervju: Ove Trellevik (H)

650 366 Maritime Bergen

I uken frem mot stortingsvalget publiserer Maritime Bergen kandidatintervjuer med representanter fra ulike politiske parti. I dag, Ove Trellevik fra Høyre.

Seatrans vil bygge om fire skip til plug-in hybrid

1024 768 Maritime Bergen

Gjør de dette vil de redusere sine utslipp med 15-20 prosent med landstrøm og batteri, og slik vil Seatrans gå foran og vise hvordan utslippene kan reduseres.

Optimisme å spore i næringen

727 507 Maritime Bergen

I forbindelse med den maritime valgdebatten «Det store sjøslaget», gjennomførte Maritime Bergen, i samarbeid med Kystrederiene og Bergens Rederiforening en valgundersøkelse.

Høye bølger under maritim valgdebatt

960 540 Maritime Bergen

– Dårlig økonomi å satse på gårsdagens teknologi

Vil styrke norsk, maritim industri

1024 576 Maritime Bergen

Erna Solberg vil gi garantier til norske rederier som bygger i Norge, og dermed løfte verfts- og skipsindustrien opp på nivå med resten av norsk økonomi.

Maritim Fredagspils

960 960 Maritime Bergen

Den første september starter Maritime Bergen en ny tradisjon og ønsker alle hjertelig velkommen!

Grønt løft i norske cruisehavner

696 463 Maritime Bergen

Norske cruisehavner inngår samarbeid med DNV GL for å redusere cruiseskipenes miljøutslipp i havner.

Samarbeid mellom Frydenbø Industri og CCB

696 523 Maritime Bergen

Frydenbø Industri og Coast Center Base AS inngår samarbeid for å styrke tjenestetilbudet innenfor et voksende maritimt marked.

Digitaliser eller dø!

960 540 Maritime Bergen

Hvordan vil digitalisering og avansert dataanalyse forandre shipping og den maritime næringen? Nærmer 90 medlemmer i den maritime klyngen møtte opp på høstens første frokostmøte i regi av Maritime Bergen.

Historisk flytedokk får nytt liv på Sotra

800 450 Maritime Bergen

Dokken som ble bygd i England i 1912, har siden 1994 lagt til kai i Bergen. Dokken ble rustet opp for noen år siden, og ankrer nå opp hos CCB på Sotra.

Ny studentpraktikant hos Maritime Bergen

1024 683 Maritime Bergen

Maritime Bergen har gjennom flere år hatt studentpraktikanter utplassert. Denne høsten er det studenten Hanne Haugland Nesbø som startet sitt praksisopphold hos oss.

Bergen cruiser videre

1024 672 Maritime Bergen

Aldri før har Bergen mottatt flere cruiseturister enn i 2017-sesongen, og flere skal det bli! Hva betyr det for havnen, næringslivet, utslippene og trengselen i byen mellom de syv fjell? Og hvilke muligheter gir dette for Norges cruisehovedstad i årene som kommer?

Lurer du på hva du skal finne på i ferien?

594 358 Maritime Bergen

Fortvil ikke! Maritime Bergen og Bergens Sjøfartsmuseum har svaret: Maritim Byvandrings-app!  

Bergenspaviljong på Lillestrøm

1024 576 Maritime Bergen

Maritime Bergen stilte mannsterke på Nor-Shipping med flere av sine medlemmer på samme paviljong. 

Kina – isen smelter og nye muligheter åpner seg

890 638 Maritime Bergen

Etter seks år i «fryseboksen» gjenopptar Norge forhandlinger om frihandelsavtale med Kina. Rett før påske var en stor næringslivsdelegasjon anført av statsminister, utenriksminister og næringsminister i Kina for å starte samtalene. Monica Mæland kommer rett fra Kina-besøket til vårt frokostmøte for å fortelle om delegasjonsreisen, og om mulighetene som nå åpner seg for norsk næringsliv…

Et hav av muligheter!

408 268 Maritime Bergen

For andre år ønsket Maritime Bergen, sammen med sine samarbeidspartnere velkommen til arrangementet Storm i et vannglass. Nærmere 100 studenter og 50 ressurspersoner møtte opp når olje, fartøy, fisk, miljø og speed-dating var på agendaen.

Harald Victor Hove skal lede Maritime Bergen

340 311 Maritime Bergen

Harald Victor Hove (34) tar til høsten over som daglig leder i Maritime Bergen.

GCE Subsea inviterer til frokostseminar

720 266 Maritime Bergen

GCE Subsea inviterer til frokostseminar 14. mars for å belyse muligheter og forutsetninger for vekst i norske gründer og SMB selskaper. Kompetent vekstkapital og velstkompetanse.