Odfjell flytter skipsdrift fra Singapore til Norge

Odfjell flytter skipsdrift fra Singapore til Norge

Odfjell flytter skipsdrift fra Singapore til Norge 800 450 Maritime Bergen

Odfjell gjør det motsatte av hva konkurrenten gjorde når de nå flytter skipsdriften sin fra Singapore til Norge. 

Bergensrederiet Odfjell går gjennom en omfattende omstruktureringsprosess. Når skipsdriften flyttes fra Singapore til Norge øker bergenskontoret staben med 8 -10 personer.

Årsaken til flyttingen er at det gir Odfjell en stordriftsfordel å samle de to tekniske avdelingene  på et sted. Prosessen starter nå i november og målet er å være ferdig innen utgangen av andre kvartal neste år, i følge konsernsjef Kristian Mørch. Etter flere beinharde år i kjemikalietankmarkedet måtte rederiet kutte kraftig i kostnadene i 2015. Gjennom «Prosjekt Felix»identifiserte de ulike tiltak , solgte ulønnsommeskip og reduserte organisasjonen. Dette resulterte i at kjemiekaltankrederiet, i første kvartal i 2016, kunne vise til sitt sterkeste driftsresultat på åtte år.

Rederiet har brukt tid til å se på hvordan de kan bli bedre og da var det fornuftig at den tekniske driften kommer tettere på den kommersielle driften.

Erfaringene fra Felix prosjektet har blitt brukt til å etablere et nytt prosjekt og finne ut hvordan de kan tjene penger.  Sparetiltakene på dette området har gått utover andre områder, som det nå jobbes med for å innhente markedsandeler.

Tidligere denne uken ble det klart at Odfjell har signert en rammeavtale med Simochem Shipping Singapore som innbærer langsiktig bareboatleie av fire skip og en etablerling av en samseilingspool på åtte nye skip. Rederiet har bestilt åtte nye fartøy som kommer mellom 2018 og 2020 og med det kan Odfjell trenge enda flere folk på sikt.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler