Palantir innfusjonert med Marlink

Palantir innfusjonert med Marlink

Palantir innfusjonert med Marlink 1024 711 Maritime Bergen

I 2017 kjøpte det globale IT selskapet Marlink alle aksjene i Palantir, en av Maritime Bergens medlemmer, og fra september i år er alle enheter fra Palantir innfusjonert under det globale IT selskapet.

Palantir AS er et norskregistrert IT&C selskap som tilbyr løsninger til maritim næring. Selskapets visjon er:

”IT made easy”

Hvor det siktes til standardisering og automatisering av IT-prosesser ombord skip for å tilby brukervennlige, effektive, kostnadsreduserende og miljøvennlige løsninger. Dette, ved å binde sammen alle administrative programvarer ombord, og å direkte overføre data fra skip til land, hvor operasjonsstatus av skipene overvåkes.

Deres KeepUp@Sea løsning har gjort dem til en ledende leverandør av IT-løsninger på det globale markedet. Selskapet jobber konstant med å videreutvikle produktene og tjenestene de tilbyr for å beholde denne markedsposisjonen. Med en slik visjon og målsetning, jakter selskapet på nye medarbeidere med IT kompetanse. Tor Skeie kom inn som CEO i Palantir etter oppkjøpet, og understreker dette behovet for nye medarbeidere. I et intervju med Maritimt forum, ytret han også:

Siden oppkjøpet  har vi vunnet mange nye kontrakter med norske og utenlandske selskap, blant annet Boskalis, Odfjell, Høegh Autoliners, Teekay og Lauritzen Kosan.

Marlink er en pioner innen IT kompetanse og digitale løsninger. Selskapet satser nå på Palantir sitt automatiserte og standardiserte driftskonsept for skip, keepUp@sea, men legger også inn satsing på cyber security, IoT (internet of things) og OT. Andre selskaper i Marlink gruppen er: Telmap, Livewire Connections og OmniAccess. Deres sammensatte tjeneste-portefølje forsyner den globale maritime industrien med de beste IT løsningene, og har blant annet vunnet SMART4SEA Connectivity Award for «Premium Connectivity» i 2019, og blitt bekreftet «Number One Maritime Service Provider» i 2018.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler