Petrobras på Norgesturne

Petrobras på Norgesturne

Petrobras på Norgesturne 2560 1920 Maritime Bergen

Brasilianske Petrobras skal investere 73 milliarder dollar i flåten sin de neste fire årene. Nesten 100 stykker møtte opp på onsdagens frokostmøte for å høre mer om investeringsmulighetene. 

Det var fult hus på Grand Selskapslokale da delegasjon fra Petrobras var i Bergen for å presentere selskapets utviklings- og investeringsplaner frem mot 2028.

– Vi ønsker å bygge sterke broer til den norske maritime industrien, sa Marcio de Abreu Grove, Procurement of goods and services i Petrobras.

Fra og med 2024 til 2028 skal Petrobras gjennom en storstilt investeringsprosess. Selskapet skal investere hele 73 milliarder dollar over de neste fire årene. Denne uken har de vært på Norgesturne langs vestlandskysten for å møte potensielle leverandører fra Norge.

Etter en innledning fra Trygve Nøkleby i Bergens Rederiofrening og Sigvald Sveinbjørnsson i Maritime Bergen, gav den brasilianske delegasjonen en grundig innføring i Petrobras sin investeringsstrategi for de neste fire årene.

På grunn av at den brasilianske flåten generelt sett har en høy snittalder, skal 38 av fartøyene det lyses ut kontrakter på være nybygg. Her finnes det store muligheter for den maritime industrien i Norge.

– Det er ingen krav til lokalt innhold på selve fartøyene, men de må seile under braseliansk flagg. Det er et krav fra brasilianske myndigheter, sa Grove.

Torleif Frimanslund under onsdagens frokostmøte. Foto: Krysta Alexa Singh / Maritime Bergen.

Petrobras skal også lyse ut en rekke nye kontrakter for eksisterende tonnasje. Kontraktslengdene på nybyggene vil ligge mellom 8 og 10 år, mens de vil lyse ut kontrakter på 4 åre for eksisterende fartøy. Marcio de Abreu Grove var tydelig på at Petrobras ønsker bud fra Norske aktører.

– Vi ønsker å samarbeide med den Norske maritime industrien. Den beste måten å vinne en kontrakt med oss på er å inngå samarbeid med brasilianske aktører. Men husk at alle må gjennom prekvalifiseringsprosessen vår for å bli leverandør til Petrobras.

Som en avslutning på møte fortalte Torleif Frimannslund fra Grieg Maritime Group om deres arbeid med dekarbonisering av flåten.

Last ned presentasjonen her: Petrobras-Bergen-05.06.2024.pdf
0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler