Plast, kajakk og VHF

Plast, kajakk og VHF

Plast, kajakk og VHF 1920 1080 Maritime Bergen

Sommeren er ikke over enda, og forhåpentligvis har vi enda noen fine, varme sommerdager foran oss. Når det kommer til båtliv har Redningsselskapet alltid viktige tips og gode råd.

Redningsselskapet Region Vest strekker seg fra Egersund i sør til Selje i Nord, med kontorer i Bergen og Stavanger, og dekker fylkene Rogaland og Vestland. Selskapet har Redningsskøyter og frivillige lag langs hele kysten.

Sommeren er en travel tid for Redningsselskapet, og i fjor sommer fikk 5.205 båter fikk hjelp eller assistanse på sjøen. I sommer bidrar også selskapet til å holde sjøen ren for plastboss. Redningsselskapet, Clear Ocean, Bergen Havn, Bergen kommune og Bergen og omland friluftsråd har gått sammen om bekjempelsen av plast i sjø. Hver dag patruljeres strekningen Puddefjorden – Vågen – Helleneset hvor det også tråles for plast.

Foto: Håvard Prestegården Bergen kommune

Les mer om han som har denne spesielle og givende sommerjobben.

 

 

 

 

 

I en sommer hvor mange ferierer hjemme er kajakk en fin aktivitet. Spesielt for oss som bor nærme havet. Med kajakk, som med all annen vannaktivitet, er sikkerhet viktig. Vit hvor du skal og kjenn forholdene, padle flere sammen og ikke padle lenger fra land enn at du kan svømme inn.

Foto: Redningsselskapet

Se flere essensielle tips som bør tas hensyn til i denne korte videoen.

Redningsselskapet mener en VHF-radio er viktig å ha i båten, noe som kan gi større trygghet enn for eksempel en mobiltelefon. En mobil virker som kjent kun som en-til-en-samtale, mens med en VHF (veldig høy frekvens) kan alle som er i nærheten og som også har en VHF og komme raskt til unnsetning for eksempel ved et forlis.

 

Vi ønsker alle en fortsatt fin og trygg sommer!

PS: Om du ønsker å ta båtførerprøven, kan du melde deg på til kurset som går 8. august.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler