Over 77 millioner fra Enova

Over 77 millioner fra Enova

Over 77 millioner fra Enova 2560 1700 Maritime Bergen

Enova støtter CCB og ZEG Power sitt arbeid med å etablere sitt pilotanlegg for karbonnøytral hydrogensatsing. Sammen skal de to selskapene ta oss med inn i en grønnere fremtid.

Tidligere i vår skrev vi om ZEG Power og CCB sitt samarbeid om karbonfangst ved hjelp av norsk teknologi. I sommer kom gladnyheten om at Enova støtter satsingen med 77, 4 millioner kroner.

I september 2019 innleder ZEG og CCB et forhold med mål om å produsere hydrogen av norsk gass på CCB Energy Park i Øygarden. Nå har altså Enova gitt investeringsstøtte til prosjektet innenfor sitt program som går på Pilotering av ny energi- og klimateknologi. ZEG Power er et norsk selskap med teknologi som gjør det mulig å produsere hydrogen fra gass, og samle karbon i samme slengen. Målet er å starte produksjonen i 2022.

Enova mener at det fremtidige anlegget i Øygarden vil være med å bringe oss inn i et lavutslippssamfunn, hvor hydrogen vil kunne spille en viktig rolle.

Før lagringsanlegget for karbon er etablert vil CCB og ZEG benytte biogass i produksjonen av hydrogen. En produksjon som naturligvis skal være karbonnøytral. I fremtiden vil anlegget som er planlagt kunne levere hydrogen som er karbonnøytral og prismessig konkurransedyktig.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler