Regjeringen setter fart på havvindutlysning

Regjeringen setter fart på havvindutlysning

Regjeringen setter fart på havvindutlysning 2560 1440 Maritime Bergen

Olje- og energiminister Terje Aasland presenterte forslag til prekvalifiseringskriterier, kvalitative kriterier samt tildelings-, auksjons- og støttemodell under en pressekonferanse i Marmorhallen i Oslo 6. desember 2022. Foto: Henrik Hoel / OED

6. desember presenterte Olje- og energiminister, Terje Aasland regjeringens planer for tildeling av arealer i Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord. Nå ber ministeren om innspill fra næringen på blant annet prekvalifisering, auksjonsmodell og støtteordning. 

Tirsdag 6. desember gikk olje- og energiminister, terje Aasland på talerstolen og presenterte regjeringens forslag til prekvalifiseringskriterier, kvalitative kriterier samt tildelings-, auksjons- og støttemodell for Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord.

– I dag starter havvindeventyret for alvor! Vi skal tildele arealer tilsvarende 30.000 MW innen 2040, og nå presenterer vi rammene for tildeling i Utsira nord og de første områdene i Sørlige Nordsjø II. Samarbeid er en nøkkel for å lykkes, og jeg håper vi får mange innspill i høringen som nå sendes ut. Dette vil sette standarden for havvind i Norge, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

Regjeringen legger opp til et raskt løp for de to havvindområdene. Under pressekonferansen sa Aasland at han håper å være ferdig med tildelingene i Sørlige Nordsjø II i løpet av 2023. Fristen for å komme med innspill er allerede 5. januar 2023.

– Det er svært gledelig at regjeringen trykker litt på gasspedalen her. Vi har ingen tid å miste – havvindsatsingen på norsk sokkel må komme i gang, sier prosjektleder i Maritime Bergen Even Storheim.

Både høringen for Sørlige Nordsjø II og høringen for Utsira Nord er nå åpen på regjeringens hjemmeside og man kan legge inn høringssvar til og med torsdag 5. januar.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler