• 30. July 2019

– Rett og slett oppsiktsvekkende stor interesse for høyere maritim utdanning | 57 prosent økning i antall kvinner

– Rett og slett oppsiktsvekkende stor interesse for høyere maritim utdanning | 57 prosent økning i antall kvinner

– Rett og slett oppsiktsvekkende stor interesse for høyere maritim utdanning | 57 prosent økning i antall kvinner 716 475 Maritime Bergen
Sommeren byr ikke bare på sol, for hvert år sitter folk håpefulle og venter på svar fra Samordna opptak om de har kommet inn på drømmestudiet. På landsbasis viste dessuten søkertallene til tekno- maritime fag allerede i april at pågangen øker med 15 prosent fra 2018 – 2019, ifølge Samordna Opptak.

Maritime Bergen skrev i januar om en ny maritim bachelorutdanning som Høgskulen på Vestlandet (HVL) oppretter fra høsten 2019. Linjen ble opprettet etter pågang fra næringslivet over hele landet, og er et samarbeid mellom Universitetet i Universitetet i Sørøst-Norge, NTNU, UiT og Høgskolen på

Oil Rig Supply Boat at Bergen Harbor, Norway. City of Bergen in the background.

Vestlandet. HVL opplever nå at søkertallet til maritime fag går opp 18,5 prosent fra i fjor, mens ved campus Haugesund har mastergraden i maritime operasjoner hatt en økning på hele 69 prosent.

– Signalene fra næringen er at det er mindre krevende tider, kombinert med godt inntak av kadetter til rederiene, noe som kanskje kan forklare oppsvingen. Alle kadettene ble tatt ut til et rederi i fjor, sier prorektor for utdanning ved HVL, Bjørg Kristin Selvik til Sysla.

Tekno-maritime fag: 57 prosent økning i antall kvinner

– Det er rett og slett oppsiktsvekkende å se den store interessen for høyere maritim utdanning. Søkertallet til det nye bachelorprogrammet i maritime management er langt over våre forventninger, uttalte prosjektleder for samarbeidsprosjektet MARKOM 2020, Jørn Kragh til Sysla da søkertallene ble klare i vår.

Del innhold