Revitaliserer skipsfartsmiljøet på NHH

Revitaliserer skipsfartsmiljøet på NHH

Revitaliserer skipsfartsmiljøet på NHH Maritime Bergen

[ingress]Finansiert av Bergens Rederiforening, har Handelshøyskolen ansatt Roar Ådland som professor i skipsfartsøkonomi.[/ingress]

– Bergens Rederiforening har kompetanseutvikling som et av sine viktigste satsningsområder. Bergen er  Norges fremste og mest komplette klynge innenfor den maritime næringen, og som toneangivende skipsfartsby er det viktig å ha et fremtredende forskningsmiljø, sier Hans Olav Lindal, styreleder i Bergens Rederiforening.   NHH står for den nasjonalt ledende og mest anerkjente høyere forskning og kommersielle utdannelse innen økonomi og finans. Han mener det er både naturlig og riktig at disse to fortrinnene utnyttes, og gleder seg over ansettelsen.

Etter en periode med mindre aktivitet innen skipsfartsøkonomi på Handelshøyskolen, er målet at gaveprofessoratet skal revitalisere miljøet og bidra til at Bergen befester sin posisjon som nasjonalt ledende og internasjonalt anerkjent også innen forskning, utdanning og produksjon av talenter innenfor det shippingrelaterte økonomi- og finansområdet.

Roar Ådland (39), som hadde sin første arbeidsdag denne uken, har bred bakgrunn både som forsker og foreleser parallelt med en karriere som analytiker og porteføljeforvalter. Han ser på jobben som en sjelden sjanse med stort potensial:

– Da NHH utlyste gaveprofessoratet i skipsfartsøkonomi i samarbeid med Bergens Rederiforening, noe som nok kun skjer én gang hver generasjon, så var det en unik mulighet til å returnere til akademia i en stilling og ved en institusjon som kan bety mye for kunnskapsnivået og rammebetingelsene for næringen, fortsetter han.

Professoratet, som har en kostnadsramme på seks millioner kroner over fem år, er det 20. av sitt slag innenfor Norges Rederiforbunds prosjekt Maritime Knowledge Hub. Gjennom denne omfattende og fremtidsrettede satsningen på forskning  markerer aktørene i næringen betydningen av kompetanseutvikling som en viktig forutsetning for videreutvikling av det norske maritime miljøet.

 

Tekst: Hans-Petter Bjørkli

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler