Selger seg fra Hanøytangen

Selger seg fra Hanøytangen

Selger seg fra Hanøytangen Maritime Bergen
Magnus Stangeland er storeier og styreleder i Bergen Group. Foto: Helge Hansen

Magnus Stangeland er storeier og styreleder i Bergen Group. Foto: Helge Hansen

Bergen Group Hanøytangen selger sin virksomhet til Semco Maritime.

Mandag 14. april kunne Bergens Tidende melde at Bergen Group selger hele virksomheten på Hanøytangen.

Bergen Group har solgt sin virksomhet til Semco Maritime. Semco Maritime har viktig samarbeidspartner til Bergen Group i lengre tid.

Eiendommene selges til selskapet Hellik Teigen AS. I følge pressemeldingen får Bergen Group totalt 245 millioner for salget av sin virksomhet på Hanøytangen.

Satsing på rigg og offshore
Styreleder Magnus Stangeland i Bergen Group ASA forteller til BT at offshore-markedet har blitt mer utfordrende, volatilt og kompleks. Det blir forventet en økt internasjonal konkurranse. Noe som krever en betydelig og fleksibel prosjektkapasitet, samt fremtidige investeringer i en videreutvikling av området. Ut i fra dette har Bergen Group vurdert ulike strategiske alternativer og finansielle tiltak for fremtidig utvikling av Hanøytangen.

Den opprinnelige strategiske planen for Bergen Group var å kvitte seg med skipsbygging og satse på rigg/offshore. Kjernen i satsingen var verftet på Hanøytangen.
– Styret i Bergen Group har etter en omfattende prosess konkludert med at salg av både fast eiendom og operasjonell aktivitet som det beste tilgjengelige alternativet, sier styreleder Magnus Stangeland i Bergen Group ASA til BT.

Internasjonal kjøper
Etter salget av Bergen Group ASAs eiendommer og drift på Hanøytangen, er konsernets gjenværende operasjonelle aktivitet knyttet til Services-segmentet som består av Bergen Group Services og Bergen Group Skarveland. Disse selskapene har omsatt for om lag 400 millioner kroner.

Allikevel kan hovedeier i Bergen Group Magnus Stangeland fortelle at de er fornøyd med å overlevere den fremtidige utviklingen av dette unike offshoreverftet til et veletablert internasjonalt entreprise- og engineeringsselskap.
Skrevet av Henriette Munthe-Kaas

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler