Spennende bransje – stor entusiasme

Spennende bransje – stor entusiasme

Spennende bransje – stor entusiasme Maritime Bergen

Maritimt Forum og Springbrettet arrangerte Kvinner i Kuling for fjerde året på rad. 40 kvinnelige studenter møtte 28 ressurskvinner fra maritim næring – formålet med kvelden er å vise muligheter og bygge nettverk.

Mange muligheter

Line Andersen jobber for Maritimt Forum og er prosjektansvarlig for Kvinner i Kuling. – Dette arrangementet er mitt hjertebarn! Gang på gang møter jeg kvinnelige deltakere fra Kvinner i Kuling som har fått jobb i maritim næring i etterkant. I år er de faktisk tre ressurskvinner som tidligere har vært deltakere på Kvinner i Kuling. Line erfarer at når man først kommer innenfor det maritime næringslivet åpner det seg mange muligheter, både nasjonalt og internasjonalt. Hun råder studentenet til å bygge seg nettverk. – Få kontakt med noen som jobber i bransjen! Ring og hør – våg å ta kontakt. I starten kan man begynne med å delta på arrangementer, som Karrieredagen og Kvinner i Kuling, for å orientere seg litt i terrenget.

Kathleen_Mathisen_KiK14

 

Et godt initiativ

Et bredt spekter av studentene deltar på arrangementet. Korte motivasjonsforedrag, speed-dating, mingletid og middag var programmet for Kvinner i Kuling. Økonomistudenten Victoria og psykologistudenten Solveig er to av de førti kvinnelige deltakerne. De er her for å lære mer om den maritime næringen. – Vi var med på Karrieredagen og fikk lyst til å bli med på Kvinner i Kuling også. Vi skal ikke ut i jobb med en gang, men det er spennende å se hvilke muligheter som finnes, sier Victoria. Studentene synes Kvinner i Kuling er et bra initiativ. – Det er gøy å se at noen har blitt ”oppdaget” gjennom Kvinner i Kuling og senere fått seg jobb, legger Solveig til.

Speeddating_KiK2014

 

 

 

 

 

 

 

Nysgjerrige på bransjen

Jentene lyttet oppmerksomt til de interessante motivasjonsforedragene og under speed-datingen gikk praten i ett sett. Det er tydelig at mange er nysgjerrige på bransjen, og flere hadde lite kunnskap om den maritime næringen før de kom på arrangementet. Men, den til tider usynlige bransjen kunne både sees og høres på Scandic Ørnen torsdag kveld.

 

Foto: Jon Danielsen
Tekst: Line Andersen

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler