Team Finland møter Bergen

Team Finland møter Bergen

Team Finland møter Bergen Maritime Bergen

På initiativ fra Finpro, Finlands motstykke til Innovasjon Norge, arrangerte Maritimt Forum Bergensregionen (MFB) og Business Region Bergen (BRB) nylig et møte mellom finske og norske aktører innen den maritime bransjen.

 

Finlands minister for europasaker og utenrikshandel, Lenita Toivakka.   Foto: MFB

Finlands minister for europasaker og utenrikshandel, Lenita Toivakka. Foto: MFB

Arrangementet startet med et seminar med fokus på maritim næring. Blant deltakerne var Finlands minister for europasaker og utenrikshandel, Lenita Toivakka, og Finlands ambassadør til Norge, Erik Lundberg.

Minister Toivakka åpnet med å snakke om hvordan Finland kan være en maritim samarbeidspartner for Norge. Så holdt Ole Hope fra BRB et innlegg om næringsklyngene i Bergen.

Anne-Kristine Øen fra MFB gikk mer detaljert inn på den maritime klyngen i Bergensregionen og hva som kjennetegnet den. Til slutt holdt Nils Aadland fra NCE Maritime Clean Teach et innlegg om innovasjon innenfor klyngen, og spesifikt om NCE Maritime Clean Teach sine farttøykonsepter.

 Diskuterte samarbeid

Etter seminaret ble det arrangert B2B-møter mellom finske og norske maritime bedrifter. Her fikk bedriftene mulighet til å bli bedre kjent og diskutere fremtidig samarbeid. Dagen ble avsluttet med middag og mingling på Fløien Folkeresturant.

B2B mellom finske og norske bedrifter.    Foto: MFB

B2B mellom finske og norske bedrifter. Foto: MFB

Dro på bedriftsbesøk

Neste morgen ble den finske delegasjonen tatt med på bedriftsbesøk. Først besøkte de CCB på Ågotnes, hvor Arne Aarvik ga en presentasjon av bedriften og en omvisning på havneområdet.

Deretter dro delegasjonen til Norwegian Electric Systems i Godvik. Der ga Jan Berg og Frithjof Hustig en innføring i elektriske fremdriftssystemer og viste frem produksjonslokalene.

 

 

 

 

Skrevet av: Ulrik T. Sydnes

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler