Teknologi i praksis

Teknologi i praksis

Teknologi i praksis 150 150 Maritime Bergen

 

[ingress]Lærere i Bergensregionen fikk innføring i det nye valgfaget ”teknologi i praksis”. Kurset skulle bidra med nye nye ideer, for å pirre interessen for teknologi hos fremtidens arbeidstakere . [/ingress]

Kurset som er utviklet av NTNU med støtte fra Maritimt Forum  tar sikte på å inspirere teknologiinteresserte elever. Maritim næring er den største kompetansenæringen i landet. Vår ledende posisjon skyldes i stor grad at næringen er innovasjonsdrevet og kunnskapsbasert. Det skjer stadig maritim knoppskyting i bransjen, som bidrar til at Norge ligger helt i tet på verdensbasis.

For å opprettholde vår posisjon trenger maritim næring stadig påfyll av relevant kompetanse. Det er viktig å pirre  elevers nysgjerrighet på teknologi, som på sikt kan bidra til nye smarte løsninger. Maritimt Forum ser derfor viktigheten av å utvikle nye valgfag som kan inspirere.

Lærere er nøkkelen til nytenking i fremtiden, og er viktig for at vi skal kunne rekruttere flere teknologer. Lærere er avgjørende for at elever skal bli med på ferden videre og for å sikre at Norges maritime miljø vil være konkurransedyktig på verdensbasis.

På det fullbookede innføringskurset på Universitetet i Bergen håper Maritimt Forum kurset ga lærere nye ideer de kan ta i bruk i praksis. Innføringen innebar bygging av fjernstyrte båter og utprøving av i HiB sin bølgetank. Tanken er at dette kan inspirere og pirre nysgjerrigheten til fremtidens arbeidstakere.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler