Totalforsvar og grønt skifte på den maritime dagsorden

Totalforsvar og grønt skifte på den maritime dagsorden

Totalforsvar og grønt skifte på den maritime dagsorden 746 619 Maritime Bergen

Maritimt Forum samler seg på nasjonalt nivå halvårlig for å evaluere innsatsen i foregående måneder og vurdere strategien fremover. Konsekvensene av lokalvalgene og søkelys på klimakrisen og krigen i Ukraina, kom høyt på dagsorden da de regionale maritime foraene og Maritimt Forum nasjonalt møttes i Oslo.

Landet er til dels blitt farget blått i siste valg, og i mange kommuner og fylker landet rundt blir det mange nye ordførere og ellers mange nye kommune- og fylkespolitikere.

– Det er viktig for oss å komme i god dialog med alle disse så snart som mulig. Uten en god forståelse lokalt for betydningen av den maritime verdiskapingen kysten rundt, er det vanskelig å oppnå gjennomslag nasjonalt for de rikspolitiske målsettingene våre. Dessuten er det slik at også lokalpolitikerne er tilretteleggere for maritim verdiskaping i form av arealpolitikk og annet, sier Fride Solbakken i Maritimt Forum for Stavangerregionen.

Forsvar, klima og miljø har alltid vært viktig for Maritimt Forum.

– Tiden vi står i med krig i Europa og klimakrise gjør næringspolitikken vår enda mer relevant, men vi må kanskje gi den en ny innpakning. Vi må tydeliggjøre at maritim næring utgjør en avgjørende forskjell for Norge i det grønne skiftet og i totalforsvaret, sier Sverre Meling jr. i Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland.

Handelsflåten og sjøfolkene var Norges viktigste bidrag under andre verdenskrig.

– Vi er heldigvis ikke der i dag, men uten norske sjøfolk, en stor sivil skipsflåte, gode havner og en solid leverandør- og verftskapasitet, vil det norske totalforsvaret fremstå som betydelig svekket. En god maritim politikk er derfor god forsvarspolitikk, sier Elise Fiske i Maritimt Forum Nordvest.

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler