Trapper opp kompetansen

Trapper opp kompetansen

Trapper opp kompetansen 150 150 Maritime Bergen

[ingress]I november i fjor startet trekløveret på traineeprogrammet til Odfjell. Nå har de fast jobb og stø kurs mot å drifte skip som frakter flytende råvarer på all verdens hav.[/ingress]

Både Stian Sandnes Mensvik (25), Karoline Andrea Gjellestad (25) og Nicolai Eger (25) startet i traineestillingene like etter endt utdannelse ved Southampton Solent University.
– Det er en ære å bli tatt opp i et traineeprogram som dette. Vi får systematisk og god opplæring av de erfarne, sier Karoline Andrea Gjellestad.

Kompetanse

Det blir stadig vanskeligere å rekruttere godt kvalifiserte fagfolk til å drifte kjemikalietankskip – som kanskje er det mest kompliserte du kan jobbe med innen shipping.

– Vi har behov for dyktige medarbeidere og et av tiltakene for å sikre oss god kompetanse er traineeordningen, forteller leder ved prosjekt og opplæring i Odfjell Tankers, Leif Gunnar Alvær.
Selskapet har skreddersydd programmet slik at både trainee og bedrift får mest mulig utbytte av opplegget. – Vi starter med opplæring internt, deretter får traineene arbeidserfaring ved et av våre mange utekontor før de må mønstre på en båt lenge nok til at de lærer seg å kjenne rutinene om bord. Den siste tiden av programmet jobber de nyutdannede mot å bli mer og mer selvstendige, forklarer Alvær.

Tekst: Hilde Sander Meling

Saken er hentet fra Maritim avis 2013, side 11. Les saken i sin helhet herodfjell-745x393.

 

 

 

 

 

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

Personvernerklæring for Maritime Bergen

Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

Les mer

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler