Unge førstereisende

Unge førstereisende

Unge førstereisende Maritime Bergen

[ingress]For å vise en spennende, maritim næring gjennom lek og læring var Bergens Rederiforening og Maritimt Forum representert på Forskningstorget på Festplassen.  [/ingress]

Som en del av de nasjonale Forskningsdagene 2012, var maritim næring representert  med en stor stand.  Anslagsvis 1000 besøkende voksne og barn i alle aldre var innom disse to solfylte høstdagene. Med fokus på sjøtransport på verdenshavene og sikkerhet til sjøs, fikk hele familien både utfordrende oppgaver og spennende opplevelser.

Med et stort basseng som standens hovedattraksjon, kunne barna begeistret navigere radiostyrte småbåter mellom kontinenter, isfjell, pirater og tankskip. Leste de på faktaplakatene de passerte underveis, kunne de også besvare quizen som fristet med gratisbilletter til Danmark med Fjord Line.

Hans-Petter Bjørkli

Vestadavit stilte med en prototype av sin nyutviklede davitkonsoll. For å få en følelse av hvordan det er å operere en slik på sjøen, måtte barna stå på balansebrett samtidig som de så på en video av en livbåtlåring. Og som seg hør og bør på havet kom det rett som det var en dusj med sjøsprøyt! At det har skjedd en rivende utvikling i sikkerhet på sjøen, ble ytterligere understreket av Maritimt Forum sine representanter på standen. Der én var antrukket i en nesten hundre år gammel redningsvest, var en annen iført en topp moderne overlevelsesdrakt fra Nordsjøen!

Tekst: Hans-Petter Bjørkli
Foto: Ola Viken Stalund
0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler