Vinnerne av Bergensbølgen 2018

Vinnerne av Bergensbølgen 2018

Vinnerne av Bergensbølgen 2018 749 394 Maritime Bergen

Sammen med de andre Havklyngene arrangerte Maritime Bergen eventet Bergensbølgen, hvor ni gründere fikk pitche sine unike idéer. At Statsminister Erna Solberg stakk innom, satte en spiss på arrangementet!  

Olvondo Technology , Optimeering aqua og Aquapro ble kåret til vinnerne av Bergensbølgen 2018 og stakk av med en premiepott på 10.000 kr hver. Bergensbølgen ble gjennomført av Maritime Bergen i samarbeid med NCE Maritime, CleanTech, NCE Seafood Innovation, GCE Subsea, Myldring og Connect West under Innovasjonsuken OPP.

Under begivenheten Bergensbølgen i Grieghallen pitchet ni gründere sine spennende idéer til et ekspertpanel bestående av aktører fra alle havklyngene. Regjeringen har tidligere vektlagt viktigheten av samarbeid på tvers av nevnte klynger, og det passet utmerket at Statsminister Erna Solberg var på plass denne dagen og fikk hilse på noen av gründerne våre. Fru Solberg poengterte viktigheten av shipping som en viktig fremtidsnæring for Norge.

Statsminister Erna Solberg med et knippe av Bergens gründere.

Statsminister Erna Solberg med et knippe av Bergensbølgens gründere.

«Shipping er en kjernekompetanse som vi skal bygge på fremover» sa Statsminister Erna Solberg.

Etter en hel dag med presentasjoner fra nye selskapet kåret en jury, bestående av representanter fra de ulike næringene, én vinner fra hver klynge. De tre vinnerne mottok en pengegave hver, heder og ære, og ikke minst – muligheten til å bli ytterlige vist frem for havnæringene.

Vi gratulerer:

* Olvondo Technology og deres satsning på produksjon av miljøvennlige varmepumper. Juryens begrunnelse var at Olvondo Technology har klart å etablere en god kundebase samtidig som de utvikler teknologi som er bærekraftig og har høy markedsverdi.

* Optimeering aqua med et produkt som klarer å kombinere høy forståelse for markedet med bærekraftig produksjon. Selskapet som utvikler programvare for produksjon og markedsoperasjoner i den agrikulturelle industrien har allerede opprettet en bred kundebase.

* Aquapro gikk også til topps. Selskapet har utviklet en teknologi som muliggjør det å transformere havbunnslam til brensel på en bærekraftig og kostnadseffektiv måte. Juryen fremhevet selskapets nasjonale potensial og bærekraftige teknologi når Aquapro ble kåret til vinner i den maritime klyngen. Les mer om vinnerne her:

Samarbeidspartnere (fra venstre:) Tor Østervold fra ECO Subsea, Tanja Hoel fra NCE Seafood Innovation Cluster, Line Andersen fra Maritime Bergen, Hege Elvestad fra Connect West og Kai Stoltz fra GCE Subsea

Samarbeidspartnere (fra venstre): Tor Østervold fra ECO Subsea, Tanja Hoel fra NCE Seafood Innovation Cluster, Line Andersen fra Maritime Bergen, Hege Elvestad fra Connect West og Kai Stoltz fra GCE Subsea

Olvondo Technology

Optimeering aqua

Aquapro 

Vi ønsker startupbedriftene lykke til videre!

0

MEDLEMSBEDRIFTER

0

ARBEIDSOMRÅDER

0

BÆREKRAFTSMÅL

Hovedsamarbeidspartnere

  Personvernerklæring for Maritime Bergen

  Personvernerklæringen skal sikre at virksomheter som er medlem i Maritime Bergen er informert om hvilke opplysninger som blir samlet inn og lagret om medlemmene. Personvernerklæringen inneholder opplysninger om hvordan vi benytter personopplysninger, hvordan vi bruker opplysningene, hvem som er ansvarlig og hvordan vi sikrer medlemmenes rettigheter ihht. oppdatering av regler i personlovgivning av 25. mai 2018.

  Les mer

  Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
  Click to enable/disable Google Fonts.
  Click to enable/disable Google Maps.
  Click to enable/disable video embeds.
  Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette på nettstedet, godtar du bruken av informasjonskapsler